Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći

  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte

 

Svrbež stopala – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Svrbež stopala - uzrok i liječenje

Svrbež stopala – uzrok

Smrad, znojenje i svrbež stopala je nešto što se mnogi od nas mogu biti imati problema sa i često se zna pojaviti, posebice u današnjem modernom dobu gdje većina od nas vodi veoma ubrzani način života i nekada niti ne razmišljamo o tome da vodimo pravilnu brigu o našim stopalima koji nas vode kroz ovaj život. Svrbež stopala može biti jako neugodna pojava i može vas itekako izbaciti iz takta i ne možete se više normalno fokusirati na druge, više bitnije stvari. Naša stopala su prekrivena znojim žlijezdama te je normalno da tokom dana stopala izbace i do četvrtine litre znoja. No, ponekad se one sadrže unutar žlijezdi zbog jednog ili drugog razloga, te se tako stvore bakterije i gljivice koje mogu stvoriti neugodan miris, ali i svrbež koji može biti veoma neugodan za neke ljude. Stoga je bitno znati prepoznati na vrijeme simptome i započeti liječenje što prije i bolje.

Svrbež stopala – simptomi

Najčešći uzrok za svrbež stopala vam zapravo leži u gljivicama koje se mogu pojaviti na nogama. One se pojavljuju zbog nošenja nekvalitetne, tijesne i neprozračne obuče, čarapa koje isto nisu prozračne i koje su tijesne, zbog loše higijene i pranja stopala kao i zbog toga ako idete na javne prostore poput bazena ili teretane. To stanje se zove atletsko stopalo kada vam se pojave gljivice na nogama. Veoma je bitno da vam noge mogu disati, jer ako ne mogu doći će do zadržavanja znoja u žlijezdama i tako se onda stvore gljivice, mikrobi i bakterije koje vam onda uzrokuju svrbež stopala. Gljivice se najlakše množe u vlažnim područjima, zbog čega su im stopala najdraža mjesto za život jer često danas ljudi nose obuću loše kvalitete, dok neki slabo mijenjaju čarape. U nastavku ćemo vam dalje reći o tome kako liječiti, ali i kako spriječiti ponovnu pojavu gljivica na vašim stopalima.

Svrbež stopala – liječenje

Najbolji način kako da inače ubuduće spriječiti ponovnu pojavu gljivica na nogama i svrbež stopala vam je da ponajprije da nosite kvalitetnu, udobnu i prozračnu obuću u kojima će vaše noge moći najnormalnije disati te da vam se znoj iz stopala normalno ispari van bez da se zadrži unutra. Također, bitno je da nosite jednako tako i prozračne čarape koje su napravljene od pamuka, te je bitno da ih redovito mijenjate. Ujedno, vodite bolju brigu o higijeni svojih stopala te ih perite s antibakterijskim sapunom i pazite kod područja nožnih prstiju. Također, mijenjajte obuću odnosno ne nosite svaki dan isti par obuća već obucite nešto drugo kako bi svaka obuća imala vremena da se prozrači i osuši. Dobro je da odete na pedikuru kako biste uklonili višak stare kože i da primijenite malo svoju prehranu jer nekada i to može biti uzrok za pojavu svrbež stopala. Što se tiče liječenje stanja, dobro vam je da radite slane kupke ili kupke s jabučnim octom, da koristite pudere ili sodu bikarbonu kako biste održali stopala suha i da koristite antimikotičke kreme ili otopine na gljivice.

Tagovi:

Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći

  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte