motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Svrbež kože po noći – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Svrbež kože po noći - uzrok, simptomi, liječenje

Svrbež kože po noći uzroci

Svrbež kože po noći može imati vrlo bezazlene uzroke u preparatima koje koristite prije spavanja. Neki kozmetički preparati vam tokom noći mogu prouzročiti svrbež kože koji ćete nesvjesno tokom spavanja riješiti češkanjem, pa ćete se ujutro neugodno iznenaditi crvenilom kože gdje ste preparat nanijeli.

Međutim, jedna kožna bolest može biti uzrok za svrbež kože po noći koji će se intenzivirati jer tokom dana pri svijesti ćete se suzdržavati, ali po noći nećete moći kontrolirati kretnje. To je atopijski dermatitis bolest koja je kronična bolest i teško se liječi. Bolest ima uzroke u genetici ali i raznih uzroka iz okoline čovjeka koji je sklon ovoj bolesti.

Tokom noći kada tijelo miruje će se i spustiti temperatura tijela pa će se svrbež pojačati zbog niže temperature. Osobe koje imaju ovu bolest pate od poremećaja spavanja, što kod djece može dovesti do usporenog razvoja i rasta, te dalje niz drugih zdravstvenih problema koji mogu proizaći iz kroničnog nespavanja i pomanjkanja odmora.

Svrbež kože po noći simptomi

Simptomi koji upućuju na svrbež kože po noći iako niste svjesni što radite tokom noći je je crvenilo kože na jednom ili više mjesta na tijelu. Moguća je pojava i osipa, te ukoliko se koža ošteti infekcije kože su neizbježne. Prekomjerno znojenje također može biti simptom pojave da postoji svrbež kože po noći, a opet to može biti i uzrok pojave svraba.

Upaljena crvena koža, osipi, infekcije očit je znak da se nešto dešava po noći i da nije pod vašom kontrolom. Crvenilo može biti i bolno a nastaje uslijed upale kada se pojavi svrbež po noći koji ne možete kontrolirati. Posebno se može pojaviti crvenilo i upaljena mjesta na pregibima na udovima ili na kapcima, ali i vratu ramenima i šakama.

Simptomi se pojačavaju tokom zime i jeseni, a suha koža je još jedan od simptoma, ali i uzroka svraba koji vas muči u snu i zbog kojeg ne možete spavati i pošteno se odmoriti.

Svrbež kože po noći liječenje

Ukoliko vam se pojavi svrbež kože po noći i dijagnosticirali su vam atopijski dermatitis morat ćete pripaziti na alergene koji ga izazivaju i pojačavaju njegov učinak, a to su agrumi, inhalacijski alergeni poput prašine, životinjskih dlaka, plijesni i peludi. Liječenje se provodi pod stručnim nadzorom i obično traje dugo vremena dok koža ne zacijeli i potpuno se izliječi.

No, atopijski dermatitis može biti liječen i uz pomoć bakterija, što je znanstveno dokazano, a to je živa bakterija Roseomonas mucosa pomaže u liječenju ove kožne bolesti. Ukoliko se radi o bakterijskim infekcijama liječenje se provodi antibakterijskim preparatima i lijekovima. Upalni procesi su uglavnom uzrokovani bakterijama, rjeđe virusima pa se tako provodi i liječenje.

Ukoliko se radi o suhoj koži liječenje se provodi na način da se koža nahrani i dovoljno hidratizira, a svrbež kože po noći može biti uzrokovan i nakon tuširanja jer tada koža isto postaje isušenija zbog kozmetičkih preparata pa je opet potrebno kožu nahraniti i hidratizirati.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente