motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Svrbež kože forum

Sponzorirano

Svrbež kože forum

Svrbež kože forum, što uzrokuje svrab?

Znamo kako je svrbež pomalo iritantni osjećaj trnaca na određenom dijelu koji nas tjera da se odmah počešemo. Svrbež će uglavnom biti lokaliziran, ali može biti i po čitavom tijelu. Kako nastaje svrbež kože? Kada nešto nadraži kožu dolazi do remećenja zaštitnog sloja. Prilikom navedenog stanice naše kože će osloboditi histamin i receptori u našoj koži će poslati signal mozgu da je potrebno počešati se. Kada dolazi do suhoće kože, njezin prirodni zaštitni sloj ne zadržava vlagu niti lipide koji su potrebni za rad, i ovdje se stvara sklonost nadražajima koji dovode do svrbeža.

Svrbež kože forum navodi kako je češanje sasvim normalna reakcija i pruži nam privremeno olakšanje, ali učestalo češanje na jednom mjestu može pogoršati stanje. Češanje je potez koji može oštetiti našu kožu i uzrokovati njezino zadebljanje. Svrbež kože forum također navodi kako prekomjerno češanje može dovesti do raznih infekcija, osobito ako se stvorila rana koju i dalje ne puštamo na miru. Sada kada imamo navedeno na umu, važno je otkriti uzrok svraba i krenuti s odgovarajućom njegom.

Svrbež kože forum, zašto dolazi do svraba?

Prema raznim komentarima i iskustvima, svrbež kože forum navodi kako okidač za osjećaj svraba mogu biti različiti podražaji: Kemijski, fizički i psihički. Suha koža će često svrbjeti radi vanjskih i unutarnjih čimbenika. Unutarnje čimbenike se dijeli na: Genetiku, hormonalne fluktuacije, starenje kože koje donosi suhoći, bolesti poput atopijskog dermatitisa, psorijaze ili dijabetes. Vanjske čimbenike se dijeli na: Klima i okoliš – Suho vrijeme, grijanje koje isušuje vlagu prostora, klima uređaji, opekline od sunca, jak vjetar.

Određeni lijekovi, pranje s pretoplom vodom, agresivna sredstva za čišćenje ili pranje, loša prehrana, stres. Svrbež kože forum navodi kako postoje i drugo čimbenici koji mogu pridonijeti svrabu, a oni su: Alergijske reakcije, ubodi i ugrizi insekata, otrovne biljke i brijanje. Svrbež u nekim slučajevima može ukazivati i na prisutnosti ozbiljne bolesti kao karcinom. Ukoliko redovito doživljavate osjećaj svrbeži i nelagode, važno je da se što prije savjetujete sa svojim doktorom ili dermatologom kako bi se otkrio točan uzrok.

Svrbež kože forum, kako se riješiti svraba?

Koža koja svrbi će tražiti redovitu i dosljednu njegu proizvodima koji su posebno formulirani kako bi otklonili taj neugodan osjećaj. Svrbež kože forum navodi kako bi bilo poželjno koristiti kreme koje zadržavaju vlagu u koži. Navedeni tip kreme nudi olakšanje od osjećaja suhoće i do 48 sati i također odgađa osjećaj svraba. Navedene kreme ili preparati za kupanje se ne smiju koristiti na nastalim ranama ili na koži koja je oboljela od atopijskog dermatitisa. Ako imate ranice koje su nastale radi svraba, tada je potrebno koristiti protuupalno sredstvo koje može smiriti svrbež na rani i smanjiti crvenilo.

Najvažniji korak u liječenju svraba je suzdržavanje od češanja. Češanje može samo pojačati svrbež i zapravo je veoma kontraproduktivno. Prekomjerno češanje izaziva oštećenje na koži i one mogu dovesti do raznih upala. Svrbež kože forum navodi kako za alternativnu metodu olakšanja možete ohladiti površinu koja vas svrbi, staviti na nju vlažnu kompresu i pažljivo masirati područje koje svrbi. Ostale mjere koje možete poduzeti sami su: Koristiti ovlaživač prostora, izbjegavati dugo izlaganje suncu, odijevajte udobnu odjeću, koristite blage deterdžente za pranje rublja, pijte puno vode, vježbajte kako bi smanjili osjećaj stresa.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente