motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Suha koža na rukama – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Suha koža na rukama - uzrok, simptomi, liječenje

Suha koža na rukama uzroci

Suha koža na rukama se javlja kada je barijera sastavljena od prirodnih lipida koji zadržavaju vlagu u koži narušena ili oštećena, pa nastaju sitne pukotine na koži iz kojih vlaga iz kože odlazi i dolazi do isušivanja kože, pucanja i staračkog izgleda kože. Takva koža gubeći zaštitnu barijeru postaje osjetljiva na infekcije i upale, a uzrok infekcija i upala može biti i od prljavština iz okoline ili trenja sa odjećom.

Suha koža na rukama može imati uzroke i u dermatitisu, alergijskim reakcijama na prašinu, dlaku, pelud, ubode, zatim uzrok može biti i osip, te infekcija kože gljivicama. Psorijaza je sljedeći uzrok koji može dovesti do suhe kože ne samo na rukama koje su zapravo uz lice najizloženiji dio kože tijela.

Od vanjskih utjecaja to mogu biti i suhi zrak ili preniska temperatura, kemijska sredstva za čišćenje. No, uzrok može biti i neka bolest kao što je ciroza jetre, žučni kamenac ili hepatitisi A, B, C, D i hepatitis E.

Suha koža na rukama simptomi

Suha koža na rukama koje su najizloženiji dio tijela jer ruke upotrebljavamo najčešće jer se njima služimo da bismo nešto radili bilo na poslu ili u svom domu, može biti česta pojava ukoliko se ne brinemo dovoljno o njezi i zdravlju naših ruku. Kada se zbog starenja, vanjskih utjecaja ili bolesti uništi ili ošteti dio kože koji čini zaštitnu barijeru pojavljuju se i simptomi koji upućuju da postoji suha koža.

Osim pukotina koje ponekad nisu vidljive golim okom može se pojaviti svrab, a uslijed svraba i crvenilo, te upalni procesi i infekcije. Pojačano znojenje također može biti i znak da postoje problemi sa kožom, a simptomi mogu biti i simptomi koji ukazuju da se radi i o nekoj drugoj bolesti uz to da vam je suha koža na rukama.

Ukoliko se svrbite i češete po suhoj koži vrlo lako može nastati crvenilo, osip, upalni proces i infekcija, pa čak i plikovi kao simptomi.

Suha koža na rukama liječenje

Suha koža na rukama se može i prevenirati kada primijetite da vam je koža na rukama ispucala, suha i da ima pukotine. Danas na tržištu postoje dermatološki preparati kojima se njeguje suha koža na rukama i vrlo su učinkoviti. Kako biste izbjegli komplikacije, upale i infekcije počnite djelovati na vrijeme.

Koža je organ koji se neprekidno obnavlja i odbacuje stare i mrtve stanice, a nove stanice rastu na zdravoj koži. Kako bi vaša koža na rukama bila zdrava potrebno je posvetiti joj njegu i dovoljnu hidrataciju.

Za isušivanje kože mogu biti krivi i preparati koje koristite za tuširanje, sapuni koji isušuju kožu, kreme koje nanosite na tijelo pa ukoliko je to uzrok suhoj koži svakako promijenite preparate i sapune koje koristite. Također izbjegavajte pilinge koji mogu izgrebati kožu i pojačati nadraženost kože još više, najbolje je da za pilinge koristite jojobu koja će kožu i nahraniti. Limun je također vrlo učinkovito prirodno sredstvo koje će vašu kožu hidratizirati i nahraniti je vitaminom C.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente