motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Suha koža na nogama – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Suha koža na nogama - uzrok, simptomi, liječenje

Suha koža na nogama, uzroci

Koža je svakako jedan od naših najvažnijih organa. Ona nam daje izgled, osjet dodira, kontrolu temperature i vrijedno naš štiti od infekcija. Međutim, ako se o koži ne brinemo dovoljno i na adekvatan način, ona može postati hrapava, opuštena, ljuskava, bolna, uzrokovati osjećaj svraba, razviti infekcije. Suha koža na tijelu je glavni simptom na koji se ljudi žale, a više od 40% odlaska dermatologa je upravo radi suhe i nadražene kože koja traži pomoć. Suha koža se može pojaviti bilo gdje na tijelu, no najčešće se pojavljuje na rukama – osobito laktovima i šakama, na nogama – osobito na koljenima i stopalima.

Kada se pojavi suha koža na nogama može doći do osjećaja zategnutosti, perutanja, mogu se pojavljivati mrlje, svrbež i bol, a sami izgled kože može biti ispucao i hrapav. Zašto nastaje suha koža na nogama? Postoje mnogi uzroci i čimbenici koji mogu pridonijeti isušivanju kože, a oni mogu varirati od utjecaja iz okoliša do neprimjerene brige o našoj koži, pa sve do medicinskih stanja poput atopijskog dermatitisa ili psorijaze.

Suha koža na nogama, simptomi

Simptomi koji se vežu uz suhu kožu su: Osjećaj svraba i peckanja, koža je na dodir gruba i napeta kao i naborana, dolazi do perutanja kože, osjeća se blago zatezanje, pore se sužavaju. Suha koža na nogama je česta za zimskih i ljetnih mjeseci, a tome dodatno pridonose i vremenski uvjeti. Da bi koža na nogama ostala zdrava i glatka, potrebno je u njegu uključiti hidratantne kreme koje su bogate određenim hranjivim uljima. Suha koža na nogama je česta pojava, a suhoća se najčešće manifestira na potkoljenicama i petama.

Kako izbjeći stvaranje suhoće kože? Za vrijeme ljeta ili zime kožu je potrebno opskrbiti dodatnom vlagom, što znači da će koža tražiti da je se nahrani. Za noge je nabolje koristiti masnu kremu za tijelo, i to odmah nakon tuširanja. Najbolje bi bilo kada bi kombinirali gelove za tuširane koji su masniji i losion za njegu. Na ovaj način izbjegavate prijevremeno isušivane kože, kao i njeno moguće perutanje.

Suha koža na nogama, liječenje

Liječničku pomoć je potrebno zatražiti ako se tegobe sa suhom kožom pogoršaju ili ako se ne poprave nakon kućnog liječenja. Suha koža na nogama često puta ne traži liječničku intervenciju, ali ponekad traži savjet dermatologa. Hitna liječnička pomoć se treba zatražiti ako se uz suhu kožu pojave i simptomi poput visoke temperature, glavobolje, pospanost, ukočenost vrata, slabost i kratki dan. Naveli smo da suha koža na nogama ponekad može tražiti dermatološku intervenciju, što to znači? Na dermatološkom pregledu će se otkriti uzrok zašto je koža suha i liječenje može započeti.

U terapiji suhe kože koristiti će se dermatološki testirani proizvodi koji imaju visoku toleranciju. Riječ je o preparatima koji imaju specifičnu formulu koja može dubinski obnoviti suhu kožu, regenerirati hidrolipide na našem zaštitnom sloju kože i pomoći nam vratiti elastičnost. Navedeni proizvodi imaju sve esencijalne masne kiseline kao ureju, ceramide, hijaluronsku kiselinu i ostale sastojke koji su određeni u strogim omjerima. Ovakvi proizvodi se mogu kupiti jedino kod dermatologa ili u ljekarnama.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente