Što jesti za večeru

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora
Što jesti za večeru

Što jesti za večeru, važnost obroka

Svi znamo kako je doručak najvažniji obrok u danu, i kako je večera zapravo zadnja na listi poželjnih obroka. Postoji stara mudra izreka koja kaže „Doručkuj kao car, ručaj kao kralj, večeraj kao siromah“. Oko navedene izreke napravljeni su mnogi planovi prehrane koji su fokusirani na to da večera kao zadnji obrok u danu bude što jednostavnija i skromnija kako ne bi opterećivala naš želudac prije spavanja. Što jesti za večeru a da nas zasiti a opet da nas drži do jutra? Večera je nezaobilazan obrok i bitna je jer hrani naš organizam dok mi spavamo, upravo ona pomaže našem tijelu da se regenerira, da raste, da stvara nove stanice. Postoje isto tako i određena mišljenja kako postoji određeni vremenski period kada bi se večera trebala pojesti prije spavanja, a taj vremenski period je 2-3 h prije spavanja. Kod večere je bitno da ona bude dovoljna da ne osjetimo glad nakon što legnemo spavati, i da kada se probudimo ujutro prva stvar nije posezanje u frižider. Kako bi vam olakšali što jesti za večeru, donosimo vam nekoliko prijedloga koji vam mogu pomoći u kombiniranju zadnjeg obroka u danu.

Što jesti za večeru, ideje za večeru

Sigurno ste čuli da kako ljudi koji su na dijetama uopće ne konzumiraju večeru, ako i da onda je to 4 h prije spavanja. Ovo nikako nije pravilan način kako pristupiti procesu mršavljenja, niti je dobro za funkcioniranje organizma. Večera mora biti kao zadnji obrok u danu, samo što ona mora biti nešto laganija nego doručak ili ručak. Što jesti za večeru a da budemo zadovoljeni? Juha ili varivo je uvijek dobar izbor, juhe i variva mogu biti puna raznog povrća i mahunarka. Burito ili Quesadilla je također dobar izbor, kukuruzne tortilje možete napuniti raznim kuhanim ili pečenim povrćem, i određenim proteinskim namirnicama poput piletine ili određenih grahorica. Iako mnogi govore kako tjestenina nije naš prijatelj kada je u pitanju konzumacija hrane, ono je pogrešno. Danas možemo pronaći razne oblike tjestenine, a možete i napraviti i „špagete od tikvica“ ili bilo kojeg drugog povrća. Tjestenina s povrćem je također dobra večera, no bitno je slijediti vrijeme od 2 h prije spavanja. Pečeno povrće je također jednostavna i dobra večera, ubacite povrće u pećnicu i uz to skuhajte rižu i to je to. Salata je vjerojatno najpoznatija večera kod mnogih, no ona mora sadržavati dovoljnu količinu zdravih masti i proteina kako bi bio obrok koji će vas držati. Ovdje također još možemo staviti i kuhana jaja kao dobar izbor za večeru jer imaju malo kalorija i masti ali su bogata proteinima. Što jesti za večeru najviše ovisi o vama i kako vi funkcionirate, plan prehrane se razlikuje od osobe do osobe.

Što jesti za večeru, večera i mršavljenje

Naveli smo kako oni koji su na dijetama ili posebnom režimu nekada izbjegavaju večeru što nikako nije poželjno raditi. Ako želimo postići željenu tjelesnu težinu bitno je da trošimo više kalorija nego ih unesemo u sebe, bitno je da konzumiramo namirnice koje su bogate proteinima i složenim ugljikohidratima. Pravilna prehrana je bitna kroz cijeli dan, a ne samo navečer. Grickalice tako zamijenite sa svježim voćem i povrćem, kuhajte na pari, jedite bijelo meso, pijte puno vode, sve su ovo neke osnovne smjernice koje pomažu pri mršavljenju. Što jesti za večeru kada želite smršavjeti? Salate koje sadržavaju posni sir, kuhano povrće na pari, kuhanu ribu, meso peradi koje može biti pečeno na roštilju, variva i juhe. Isto tako morate biti svjesni da morate uvesti tjelovježbu u svoju svakodnevnu rutinu, barem 2-3 puta tjedno kako bi sve skupa imalo nekog efekta. Bitno je što jesti za večeru, no isto tako je i bitno da uživamo u hrani koju jedemo.


Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora