Što je smart tv

Tech

Što je smart tv

Što je smart tv

Što je smart tv donedavno je zbunjivalo mnoge ljude, posebno nešto stariju generaciju. Danas je gotovo nemoguće zamisliti dnevni boravak bez smart televizora. Izraz smart prefiks je sve većeg broja kućanskih uređaja, a glavna odlika svih smart uređaja je mogućnost povezivanja na internet i sinkronizacija sa ostalim smart uređajima. Sama tehnologija se razvija ne strahovito brz način, a kada je u pitanju smart televizor, osim smart komponente, razvoj je omogućio proizvodnju sve većih televizora i ekrana sa fantastičnom rezolucijom. Ono što je zapanjujuće je to što su televizori ujedno i sve tanji, a i potrošnja energije je svedena na minimalne razine.

Što je smart tv najbolje je opisati kroz mogućnosti sinkronizacije smart tv-a sa ostalim smart uređajima, a u svrhu prebacivanja i uređivanja multimedijalnog sadržaja. Razvoj smart televizora preokrenuo je i shvaćanje samog televizijskog sadržaja. Danas je putem pametnih televizora moguće gledati različite video sadržaje i emisije, koji ne moraju biti vezani za klasični antenski televizijski program.

Što je smart tv i kako se spojiti na smart tv

Činjenice o tome što je smart tv ili pametni televizor neće vam previše značiti ako sve te značajke ne budete znali koristiti. Smart tv može se koristiti na staromodan način, tako da se preko njega gledaju klasični televizijski kanali. Dodatna vrijednost je da se na smart tv može spojiti na nekoliko načina. Prvenstveno fizički, putem kablova. Svoj mobitel ili laptop, rooter i ostalu smart opremu možete spojiti putem kablova na smart tv, s tim da današnji kablovi i konektori omogućavaju puno bržu interakciju i promet podataka. Druga opcija, koja je najviše zastupljena je bežično spajanje na smart tv.

Svima su jasne prednosti ovakve vrste spajanja, koja iz upotrebe izbacuje korištenje nepotrebne kablove. Bežično se može spajati putem WiFI mreže ili bluetooth opcije. Kao jedna od prednosti sinkronizacije sa drugim uređajima je u situaciji kada se pokvari ili zagubi daljinski upravljač. U tom slučaju putem svog mobilnog uređaja možete upravljati funkcijama koje ima vaš tv uređaj. Da bi lakše shvatili što je smart tv, treba reći kako se na njega mogu spajati razni elektronički uređaji poput miša i tipkovnice, koji omogućavaju jednostavnije korištenje aplikacija dostupnih unutar smart tv sustava.

Što je smart tv i kako instalirati aplikacije

Kako bi bolje objasnili što je smart tv, najbolje ga je prikazati kao klasično računalo sa smanjenim mogućnostima. Naravno, razlike su velike, ali je koncept za smart tv preuzet od računala. Naime, smart tv ili pametni televizori imaju ugrađeno mikro računalo, radnu memoriju i operacijski sustav. Sve veći broj aplikacija razvijaju se kako bi upotpunile i poboljšale opcije na smart televizoru, a najznačajnije su trenutno vezane za gledanje video sadržaja. Instaliranje aplikacija je veoma jednostavno, identično instaliranju aplikacija na mobilnim telefonima. Određeni dio aplikacija instaliran je tvornički.

Korištenjem smart tv-a, a kroz aplikacije moguće je pretraživati internet, gledati različite video sadržaje, slati i primati elektroničku poštu, pregledavati i preslušavati sve vrste multimedijalnog sadržaja, pa čak i igrati igrice. Dodatna mogućnost koju možete aktivirati na smart televizorima je gledanje video sadržaja u 3D formatu, što je zaista korak naprijed u doživljaju gledanja video sadržaja. Mnoge su stvari sada moguće kada je gledanje video sadržaja u pitanju, što je smart tv izravno isprovocirao tehnologijom od koje je sastavljen.

Tagovi: