Što je kredit

Financije

Što je kredit

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:32
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Znate li što je kredit?

Za slučaj da bi se ikad odlučili na uzimanje kredita, bilo bi korisno da što je kredit zaista. i. Što bolje razumijete pravnu narav ugovora kojega ćete potpisati, utoliko ćete biti u boljoj i sigurnijoj poziciji i bolje ćete moći zaštiti svoja prava i kao i namiriti svoje obveze.

Imati znanje o ekonomiji je jedan od dosta bitnih faktora za dobru financijsku pismenost generalno, pa tako i za prije svega savjesno i sigurno sklapanje ugovora o kreditu. Ni manje ni više nego znanje o pravima i obvezama koji se tiču kao kreditnog korisnika, kao i znanje o cijelokupnoj ekonomskoj pozadini ugovora o kreditu omogućiti da prepoznate glavne mehanizme zaštite vaših prava. Stoga, što je kredit? Kredit je ništa drugo nego pravni odnos ( na latinskom se zove: muttum) i kao takav postoji preko dva tisućljeća. Drugi naziv za njega je još i zajam, a takav ugovor su sklapali stanovnic grčke i rima u staro doba. Bankovni kredit je ništa drugo nego ugovorni odnos u kojemu zajmodavac (a to je načešće banka) daje određenu količinu novca u vlasništvo zajmoprimcu (vama), a zajmoprimac (vi) se obvezuje vratiti istu količnu novca ili stvari protekom određenog roka.

Što je kredit i koje sve vrste kredita postoje?

U prethodnom poglavlju smo napisali što je kredit. To je jedan od dosta čestih ugovornih odnosa, a nalazi se još pod nazivom zajam, pozajmica, brzi krediti, brze pozajmice, online krediti i slično. Osim razumjevanja toga što je kredit, važno je znati i koje sve vrste kredita postoje. Tako razlikujemo namjenski i nenamjenski kredit. Namjenski kredit je onaj kredit kojemu je određena namjena za koju morate utrošiti pozajmljeni novac. Najpoznatiji takav kredit je stambeni kredit u kojem se odobreni kredit troši za kupnju stana. Nenamjenski kredit s druge strane vam omogućuje da dobijete novac te s njim radite što želite. Osim toga, kredite još možemo podijeliti na kratkoročne, srednjoročne i dugoročne, ovisno o duljini trajanja roka otplate. Konačno, krediti se mogu dijeliti i na one s fiksnom i one s promijenjivom kamatnom stopom. Najučestaliji kredit je gotovinski, nenamjenski kredit, a upravo sve popularnija podvrsta tih kredita su brzi krediti, znani još i kao online krediti.

Što je kredit koji se sklapa putem interneta?

Sadašnje vrijeme uz sve blagodati koje razvoj tehnologije nosi, čini se kao da nam nikada prije nije više trebalo novca nego što nam sada fali. Slažete li se s iznesenim? Ako se slažete s tim što ste pročitali te ako nemate način kako doći do toliko željenog novca, vjerojatno vam kroz glavu prolazi odlična ideja o uzimanju nekog oblika kredita. Već smo objasnili što je kredit i dobro je da to znanje imate. Prilikom pručavanja na internetu koje vrste zajma postoje, vjerojatno ste čuli i što su krediti koji se još popularnije zovu brzi krediti i brzi online krediti. Znate li o čemu je riječ? U nastavku ćemo vam iznijeti činjenice i detaljnije objasniti o čemu je riječ. Kako bi pouzdano znali što su što su takve pozajmice, bilo bi dobro da razumijete što li su zajmovi u svojoj narav. Što je kredit u svojoj naravi smo već objasnili, a online kredit nije ništa drugo nego takav ugovor sklopljen online putem.

Tagovi: