Skidanje bradavice – kako ju najlakše odstraniti

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti
 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente
Skidanje bradavice - kako ju najlakše odstraniti

Skidanje bradavice i zašto se one pojavljuju na koži?

Virusne bradavice možemo opisati kao dobroćudne promjene na našoj koži koje su zapravo rezultat infekcije HPV-a, humanim papiloma virusom. Danas se obične bradavice ubrajaju u najčešće kožne infekcije i javljaju se kod 10% djece i odraslih, iako se one mogu pojaviti bilo kada i u bilo kojoj životnoj dobi. Bradavice se najčešće pojavljuju na rukama, stopalima, koljenima i laktovima. One se lako mogu prepoznati po obliku polukruga koji je drugačije boje od naše kože, često mogu biti hrapave na dodir i prekrivene crnim točkicama koje daju do znanja da je došlo do krvarenja unutar bradavice.

One se također mogu pojaviti na licu i vratu i često su dulje i tanje. Zašto nastaju bradavice? Najčešći uzroci su svakako pad imuniteta i stres, a njihovom nastanku može dodatno goditi pojačano znojenje, suha koža, upalno stanje kože, vlaga. One se također mogu prenijeti direktnim i isto tako indirektnim kontaktom između osoba. Skidanje bradavice je često traženi pojam kod osobe koja ima bradavicu ili njih više. Skidanje bradavice ili njeno liječenje se može napraviti pomoću više metoda, a ono će najviše ovisiti o veličini i lokaciji same bradavice.

Skidanje bradavice i kako se samostalno riješiti bradavice?

Skidanje bradavice se najčešće odvija pomoću krioterapije, elektrokauterizacije, raznih farmaceutskih pripravaka i prirodnim pripravcima. Koji je najbolji način za skidanje bradavice? Prije nego se odlučite na samostalno liječenje bilo bi dobro da se savjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom kako bi znali o kakvoj bradavici je riječ. Liječenje takozvanom salicilnom kiselinom je danas jedna od najčešćih metoda kako samostalno ukloniti bradavicu. Ona se može kupiti u svim ljekarnama za oko 50-ak kuna, i nanosi se pažljivo samo na bradavicu.

Isto tako u ljekarnama možemo pronaći i druge lijekove koji pomažu u uklanjanju virusnih bradavica, ali treba se uzeti u obzir da ovakve metode liječenja traju dulje i potrebna je upornost. Redovitom primjenom određenog lijeka izaziva se ljuštenje i opadanje bradavice, ali ponekad je za navedeni ishod potrebno i do 4 mjeseca. Danas u ljekarnama možemo pronaći razne lijekove i flastere koji pomažu u borbi protiv bradavica. Jedina loša strana ovakvog liječenja je ta što se bradavice mogu vratiti u kratkom vremenu nakon što ono prestane.

Skidanje bradavice i kako se riješiti bradavice prirodnim putem?

Najbezbolniji način za skidanje bradavice je svakako prirodnim putem. Prije nego se odlučite na ovakvu metodu liječenja, morate imati na pameti da je to proces koji može potrajati mjesecima i da bradavica neće magično nestati sama od sebe. Isto tako morate znati kako je moguće ponovno pojavljivanje bradavice na mjestu gdje ste ju otklonili. Kako izgleda skidanje bradavice prirodnim putem? Bradavicu je potrebno oprati i osušiti prije nego se krene u postupak njenog rješavanja. Za početak, postoji mnogo prirodnih metoda liječenja, i možda ćete morati isprobati više njih kako bi otkrili onu koja najbolje djeluje na vas.

Smjese ili sok od određenih biljaka se moraju često ostaviti po par sati ili preko noći na bradavici kako bi djelovanje krenulo. Najčešće prirodne metode za liječenje su: Pasta od češnjaka, potrebno je izgnječiti češnjak kako bi se dobila pasta koju ćete namazati na područje gdje je bradavica i zalijepiti preko nje flaster kako bi djelovala preko noći. Limunov sok, potrebno je nakapati limunov sok na bradavicu i čekati 30 minuta prije nego se ispere i ponovi proces. Jabučni ocat, namočite vaticu u ocat i stavite direktno na bradavicu da djeluje preko noći. Gotovo je nemoguće navesti sve prirodne metode liječenja, ali navedene svakako pripadaju u top tri metode koje su pomogle mnogima.


Tagovi:

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti
 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente