Šinjorina smokva gdje kupiti

Šinjorina smokva gdje kupiti

Što je Šinjorina smokva?

Smokva se često naziva kraljicom Mediterana, no često je u sjeni vinove loze te masline. Svježe ubrana smokva nalazi se na mnogim stolovima, i često je prikladan doručak ili međuobrok. Bez obzira da li je smokva svježa ili prerađena, ona je bogata vitaminima, šećerom, antioksidansima te mineralima. Šinjorina smokva je prvi eko pekmez od svježe smokve. Ovaj pekmez ne sadrži niti jedan dodatak, sastoji se samo od ekološki uzgojenih smokvi u Poljicima kod Zadra. U 100 grama ovoga pekmeza nalazi se 148 grama smokve.

Šinjorina smokva ideja je Sandre Babac koja je svoju priču sa smokvama započela 2004 godine kada je prvi puta skuhala pekmez od smokvi. Pekmez je oduševio sve bližnje, stoga se Sandra odlučila na sadnju 100 stabala smokvi i otvaranje OPG-a sa svojim suprugom Alanom Damjanićem. Danas ovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo broji preko 500 stabala smokvi, dvjestotinjak dunji i par stabala višnji. Po čemu je poseban ovaj pekmez od smokvi? Osim ekološkog uzgoja, smokve se beru ručno, i to u najoptimalnijoj zrelosti.

Za što se može koristiti Šinjorina smokva?

Šinjorina smokva najčešće se opisuje kao vrhunski desert, ili kao pekmez koji se dobiva od svježe i ekološke smokve - bez ikakvih dodataka. Za što se sve može koristiti Šinjorina smokva? Ovaj pekmez idealan je za: Punjenje u slatkim ili slanim jelima, dodatak desertima, umak uz sireve, dodatak u grčkom jogurtu, dodatak u sladoledu, sastojak u smoothiejima, namaz za palačinke ili kolače, namaz za kolače. Pekmez se može iskoristiti gotovo bilo gdje.

Uz smokvu, OPG Sandre Babac ponosno proizvodi i ostale Šinjorine - dunja, maruška, mandarina, šljiva. Svi pekmezi rade se bez dodatnih dodataka, te su čisto na bazi ekolooškog voća. Sve Šinjorine su nagrađene mnogobrojnim nagradama, i često se nalaze u navedenim kategorijama: Eko, baby hrana, suveniri, delikatese, dijetalni proizvod, prirodno, zdravo, sportska hrana. Važno je naglasiti kako su količine Šinjorina proizvoda ograničene. Prerada pekmeza je sezonska i traje od 10-og mjeseca do mjesec dana, ovisno o vrsti voća.

Gdje se može kupiti Šinjorina smokva?

Navedeni eko pekmez dobitnik je brojnih nagrada za svoju vrhunsku kvalitetu i za dizajn. Osim smokve, nagrade su dodijeljene i za eko pekmeze od dunja, maraška, mandarina i šljiva. Gdje se može kupiti Šinjorina smokva? Ove eko pekmeze možemo pronaći na brojnim OPG sajmovima, preko online placa, preko službene web stranice OPG-a. Cijene se trenutno dobivaju na upit radi mogućnosti dostave. Po čemu se Šinjorina smokva razlikuje od drugih eko pekmeza?

Osim eko uzgoja, ručnog branja i pažljivog prerađivanja, smokve koje rastu na OPG-u Sandre Babac imaju još jednu prednosti - one rastu u blizini otoka Paga i često dobivaju val bure i soli. Potkožica ovih smokava pokrivena je jedinstvenim cvijetom soli. Navedeno daje jednu posebnost ovome eko pekmezu, što se može i osjetiti u samom okusu. Potaknuta ekološkom proizvodnjom i željom da se smokva sačuva kao autohtona dalmatinska sorta, Sandra Babac pokrenula je i Festival smokva na kojemu se redovito predstavljaju proizvodi ove divne biljke.


Tagovi: