Rođendanske čestitke

Zanimljivosti

Rođendanske čestitke

Rođendanske čestitke uvijek daju neku poruku

Kada dajemo rođendanske čestitke gotovo uvijek napišemo nešto posebno što slavljeniku ili slavljenici želimo poručiti. Ovisno o tome kome čestitamo i kakav odnos imamo sa osobom takve će biti i rođendanske čestitke. Ne morate kupovati gotove čestitke, možete ih izraditi i sami, ili kupite praznu čestitku u koju ćete upisati što god želite poručiti. Najvažnije je da čestitate od srca i iskreno.

Rođendanska čestitka može biti šaljiva ako smo sigurni da osoba kojoj dajemo čestitku ima smisla za humor i da će šala na čestitci imati posebno značenje koje će izazvati osmjeh na licu slavljenika ili slavljenice. Sami procijenite koja šala bi bila idealna, a da nije pretjerana ili uvredljiva, te da neće biti krivo shvaćena.

Čestitke za rođendan idealna su prilika da osobi do koje vam je stalo nešto i poručite u smisli savjeta, poduke naročito ako je osoba mlađa od vas i bliska vam je. Obično roditelji, starija braća ili sestre imaju dobre savjete i zasigurno će iskoristiti ovu priliku za davanje savjeta. Savjet ne mora biti napisan ozbiljnim tonom, već može biti skriven na način “čitaj između redova”.

Rođendanske čestitke za djecu i odrasle

Rođendanske čestitke se razlikuju ovisno kome su namijenjene. Nećete istu rođendansku čestitku dati djetetu i odrasloj osobi. Isto tako rođendanske čestitke ovise u kakvom ste odnosu sa osobom kojoj dajete čestitku.

Ako pripremate čestitku za rođendan djeteta naravno pripazit ćete da li dajete djevojčici ili dječaku. Uobičajeno već kod odabira čestitke za djevojčice ćete odabrati boje poput roze, crvene, možda žute ili narančaste. Za dječake ćete birati hladnije boje poput plave, svjetlo plave, zelene ili možda ljubičaste. Djevojčice vole i šljokice i blještavilo pa će svakako taj dodatak čestitci biti očaravajući detalj. Za dječake je sport u velikoj većini zanimljiva tema na čestitci, ali može biti i neka druga aktivnost kao motiv čestitke. U svakom slučaju osim na spol djeteta trebate pripaziti i na dob djeteta jer zasigurno nećete djevojčici koja je izašla iz puberteta dati rozu šljokastu čestitku jer je već davno prošla ta faza.

Čestitke za rođendan za odrasle ovise kome dajete čestitku. Ako je čestitka namijenjena roditeljima ipak iz poštovanja treba biti malo ozbiljnija, ali sve ovisi kakvi su vaši odnosi sa roditeljima. Isto tako ako čestitku dajete svojoj partnerici ili partneru doza ljubavi ili neki simbol ljubavi u samoj čestitci nosit će poruku ljubavi. Prijateljici ili prijatelju ćete primjereno vašem odnosu napisati ili neku šalu ili dosjetku ili podsjetiti na neki veseli zajednički događaj koji vam oboma nešto znači.

Odabir rođendanske čestitke

Sam odabir rođendanske čestitke svakako prvo ovisi kome dajete čestitku, te u kakvom ste odnosu sa osobom.

Na primjer dječje rođendanske čestitke ćete ili kupiti gotove ili ćete izraditi sami. Ako čestitku izrađujete sami nabavite sav potreban materijal, od kartona, sprejeva u boji ili sa šljokicama, sitne kuglice ili možete koristiti prirodne materijale poput listova šipka, same bobice šipka, latice nekog cvijeta i slično.

Baloni i svjećice su tradicionalan detalj na čestitci za rođendan, možete ih nacrtati ili napraviti od sitnih grančica i malo ukrasnog papira u boji. Za partnera ili partnericu dodat ćete koje srce ili poljubac kao simbol ljubavi. Možete koristiti i prešani cvijet kao detalj čestitke.

Ukoliko pak niste vični kreativnosti ili nemate vremena, nabavit ćete kupovnu čestitku već ispisanu ili ćete sami ispisati željeni tekst. Na primjer tekst može glasiti: Ti me činiš najsretnijim na svijetu, sretan rođendan! Hvala ti na svoj brizi i ljubavi koju mi pružaš, neka bude još 100 godina! ili ako čestitate djetetu koje je malo i ne zna čitati nećete pisati neko ćete nalijepiti neke dječje simbole ili kupiti takvu čestitku.

Tagovi: