Zašto slavimo rođendane

Zašto slavimo rođendane

Zašto slavimo rođendane djece

Dječji rođendani su u svakoj obitelji posebna prilika kod koje se okupljaju djeca, obitelj, prijatelji i kumovi. Zašto slavimo rođendane djece? Bez toga bi svako dijete bilo nesretno kada ne bi moglo pozvati svoje prijatelje i obilježiti svoj dan u godini.

Nažalost postoje djeca čiji roditelji nemaju financijskih sredstava pa postoje i takva djeca koja ne slave svoje rođendane. No, nadajmo se da su takvi slučajevi rijetkost i da je mali broj djece koja ne mogu slaviti svoje rođendane zbog neimaštine. Ako poznajete takve obitelji pomozite im i organizirajte rođendan za takvo djete uz pristanak roditelja kao donaciju.

Razlog zašto slavimo rođendane djece su vrlo jednostavni, to je poseban dan svakom djetetu jer ono je u centru pažnje i dobiva poklone od svojih malih i velikih gostiju. Kada u obitelji ima više djece i braća i sestre će se okoristiti jer će i oni dobiti kao poklon neku sitnicu uz slavljenika, pa će tako svi biti sretni i zadovoljni.

Zašto slavimo rođendane radnih kolega i prijatelja

Vaš prijatelj ili prijateljica uskoro ima rođendan i želite ga iznenaditi rođendanskom zabavom iznenađenja. Često se u uredima obilježavaju rođendani kolega s posla, u sportskim timovima kolega sportaša, te i u drugim društvima gdje su ljudi međusobno prijatelji.

Veselje i razonoda je razlog zašto slavimo rođendane prijatelja i radnih kolega, okupljamo se zbog svečane prigode. Trenuci koje provodite s prijateljicom su rijetki pa je rođendan prava prilika za druženje i većeg društva. No rođendan nije jedini razlog za susret sa prijateljem, no zajedničko slavlje svakako je razlog zašto slavimo rođendane zajedno bez obzira koliko često se viđamo s prijateljima ili se viđamo vrlo rijetko, od rođendana do rođendana.

Kada netko na poslu ima rođendan u nekim kolektivima slavljenik časti svoje kolege koji će zauzvrat sakupiti novac i kupiti zajednički poklon, a svi će imati zajednički gablec i družiti se izvan radne atmosfere što će dobro doći svima kada svi imaju posla preko glave, takav odmor dobro dođe.

Zašto slavimo rođendane roditelja i supružnika

Razlog zašto slavimo rođendane članova obitelji poput roditelja i supružnika ne treba objašnjavati. Naročito kada su roditelji u pitanju pogotovo ako i vi imate preko 40 godina, razlog zašto slavimo rođendane roditelja je velika stvar jer roditelji ne postaju mlađi i svi želimo da što dulje budu uz nas. Nažalost neki ostanu bez jednog ili oba roditelja vrlo rano, pa vi koji imate barem jednog roditelja živog ili oba slavite svaki njihov rođendan jer će vam to biti uspomena za cijeli vaš život.

Slavlje rođendana supružnika, osobe koju volite prilika je da pokažete svom supružnku svoju ljubav. Zabava iznenađenja u nekim slučajevima je dobra ideja ako i inače volite velika društva. No, ako pak više živite povučeno za slavlje rođendana svoje voljene osobe odlučite se za intimnije večere ili odaberite izlet, neko putovanje kojim ćete počastiti voljenu osobu ovsno što želi i voli. Poklon ne mora biti skup, već dragocjen a vi znate što će usrećiti vašu voljenu osobu najviše.


Tagovi: