Ricinusovo ulje za bradu

Ljepota i zdravlje

Ricinusovo ulje za bradu

Što je ricinusovo ulje za bradu?

Sigurno ste čuli za mnoge blagodati ricinusovog ulja, ali možda niste sigurni za što sve se ono može upotrijebiti? Navedeno ulje danas koristimo kao lijek protiv konstipacije, alergija, opekotina. Ono po čemu je navedeno ulje zapravo najpoznatije je svakako njegova primjena u kozmetičke svrhe jer daje potrebnu njegu koži i kosi, trepavicama, obrvama i muškim bradama. Što čini navedeno ulje tako posebnim? Ono se dobiva iz biljke Ricinus koja je bogata svojom kiselinom. Glavni sastojci ulja su svakako vitamin E kao i masne kiseline.

Ricinusovo ulje je danas najprepoznatljivije kao njega za kožu i kao prirodni lijek za rast kose, trepavica, obrva i brada. I dok ga većinom koristi ženski spol, navedeno ulje također mogu koristiti i muškarci. Ricinusovo ulje za bradu je svakako pun pogodak ako želite njegovanu, gustu i urednu bradu. Znamo kako brade kod muškaraca zahtijevaju posebnu njegu, a tu njegu može pružiti navedeno ulje. Osim što ricinusovo ulje za bradu pomaže u njezi već narasle brade, ono također potiče rast novih dlačica koje mogu učiniti bradu gustom.

Kako koristiti ricinusovo ulje za bradu?

Ricinusovo ulje za bradu se može koristiti za njegu, kao i za pomoć pri rastu nove brade. Mnogi muškarci se danas bore s “rupama u bradi”, točnije mjestima gdje dlake jednostavno ne rastu. Primjenom navedenog ulja dobiva se stimulacija mikrocirkulacije i dolazi do rasta dlačica i na mjestu gdje se one do sada nisu pojavljivale. Kako koristiti ricinusovo ulje za bradu? Kako bi dobili najbolji navedeni učinak prije nanošenja ulja potrebno je bradu oprati i dobro osušiti. Na vrhove prstiju bitno je nakapati par kapi ulja i dobro utrljati u bradu od samog korijena do vrha.

Ako možda imate gustu bradu i samo želite dobru hidrataciju, tada ulje možete pomiješati s lakšim uljima na bazi jojobe ili kokosa. Kod optimalne primjene može se koristiti mali češalj za bradu kako bi se ulje upilo u rjeđe dijelove. Ulje se ostavlja da djeluje 15 do 20 minuta nakon čega se ispire toplom vodom. Proces je poželjno ponavljati 3 puta tjedno mjesec do dva. Namažite i kožu ako već mažete bradu, navedeno ulje je odlično za hidrataciju i možete ga koristiti u obje svrhe kako bi dobili najbolje rezultate.

Gdje kupiti ricinusovo ulje za bradu?

Danas ricinusovo ulje za bradu, ili bilo koju drugu primjenu možemo kupiti u skoro svakoj ljekarni, drogeriji, trgovinama zdrave hrane ili trgovinama prirodne kozmetike. Ono na što želite obratiti pažnju prilikom kupnje je da uzimate hladno prešano i organsko ricinusovo ulje radi svojih aktivnih sastojaka. Sama cijena ulja će tako ovisiti o njegovom pakiranju, tako će pakiranje od 50 ml iznositi do 30 kuna, dok će pakiranje od 100 ml iznositi od 60 kuna. Ricinusovo ulje kod većine ne izaziva nikakve nuspojave ili reakcije, ali poželjno je testirati reakciju kože s jednom kapljicom na neki dio tijela.

Nakon kupnje i primjene, ulje možete odložiti u svoj kupaonski ormarić bez ikakvog straha od pravilnog skladištenja. Ricinusovo ulje za bradu je sigurno za dugotrajnu primjenu i možete biti sigurni kako će dijelovi gdje ga koristite uvijek biti hidratizirani i njegovani. Osim što pomaže u rastu boljih i kvalitetnijih dlaka, navedeno ulje također hidratizira i hrani već prisutne dlake, što znači da ih jača i hrani. Rezultati korištenja ulja su vidljivi već samo nakon mjesec dana u obliku jače, sjajnije i mekše brade.

Tagovi: