Gdje kupiti stan u Zagrebu

Gdje kupiti stan u Zagrebu

Gdje kupiti stan u Zagrebu i koje kvartove razmotriti?

Odabrati dobar kvart, kvalitetnu nekretninu i prihvatljiv cjenovni rang nije uvijek lako. Cijene nekretnina iz godine u godinu rastu, a sama kvaliteta stanova i lokacije opada, što znači da "lov" na savršenu nekretninu nije lak. Zagreb je svakako grad po mjeri mnogih, što su također prepoznali i određeni investitori. Potražnja za stanovima u Zagrebu rapidno raste, zbog čega je teško doći ne samo do kupnje, već i razmatranja o kupnji stana.

Da li postoje poželjniji kvartovi i gdje kupiti stan u Zagrebu? Iako mnogi žele živjeti blizu grada, ne znači da žele biti u njegovom središtu. Posljednjih godina sve su poželjniji kvartovi koji su dobro povezani sa centrom Zagreba, no nešto su mirniji i udaljeniji. Gdje kupiti stan u Zagrebu? Trenutno najpoželjniji kvartovi su: Črnomerec - Posljednjih godina Črnomerec je postao jedna od traženijih lokacija za kupnju stana u Zagrebu. Njegova dobra prometna povezanost i velika količina sadržaja čini ga idealnim kvartom za sve mlade ljude, kao i obitelji. Veliki dućani, ljekarne, domovi zdravlja, osnovne i srednje škole, vrtići, mnogi kafići i restorani svakako su plus, kao i blizina prirode.

Dugave - Preko Save nalaze se Dugave, po mnogim Zagrepčanima najljepši kvart Novog Zagreba. Odličan urbanistički plan s odličnom infrastrukturom svakako je pravi mamac za mlade obitelji. I dok je kvart nešto udaljeniji od samoga centra Zagreba, on je odlično prometno povezan. Dugave također nude veliku količinu sadržaja. Što ako ipak želite biti bliže centru Zagreba? Tada možete pogledati stanove koji se nalaze u blizini parka Ribnjak ili stanove u poznatoj Petrinjskoj ulici.

Gdje kupiti stan u Zagrebu i koliko košta stan u Zagrebu?

Osim pitanja gdje kupiti stan u Zagrebu, često je pitanje koliko košta stan u Zagrebu? Sama cijena stana biti će određena prema lokaciji gradnje, okolnom sadržaju i kvadraturi stana. Mnogi se pitaju kako je moguće da su neki stanovi prodani unaprijed, i to prije nego se uopće izgrade? Kada je neki projekt atraktivan i kada ima dobru lokaciju, stanovi se veoma brzo rezerviraju i prodaju. Uzmimo za primjere gore navedene kvartove i usporedimo njihovu cijenu. Novogradnja stan na Črnomercu između 40 i 93 kvadrata držat će cijenu od 3.990,00 EUR po metru kvadratnom.

Za novogradnju u Dugavama stan između 41 i 89 kvadrata držat će cijenu od 2.790,00 EUR po metru kvadratnom. Ako ste ipak osoba koja jednostavno ne može odoljeti šarmu starije jezgre u Zagrebu, tada morate biti svjesni da su cijene dosta skuplje. Gdje kupiti stan u Zagrebu? Veća blizina samome centru svakako diže cijenu stana. Novije i luksuzne nekretnine između 98 i 150 kvadrata držat će cijenu od 7.990,00 EUR po metru kvadratnom.

Gdje kupiti stan u Zagrebu i što je potrebno znati prije same kupnje?

Kupnja stana svakako nije mala stvar, i ona zapravo predstavlja jednu od najstresnijih situacija u našim životima. Gdje kupiti stan u Zagrebu i što je potrebno znati prije same kupnje? Ako planirate kupiti stan u Zagrebu i iste dubljeg džepa, tada je poželjno da odaberete lokacije koje su van centra. Ako se trenutno nalazite u samom kupoprodajnom procesu, najvažnije je da si odredite određene kriterije. Osnovni savjeti su: Ako imate u planu prvo prodati svoju trenutnu nekretninu i zatim kupiti novu, prvo pronađite željenu novu nekretninu. Odredite si vlastite prioritete kao i najvažnije kriterije, no nemojte ignorirati potrebne sadržaje.

Ako već unaprijed znate koju nekretninu želite, tada se preporučuje da provjerite da li su joj papiri čisti u katastru ili zatražite informacije od vlasnika/agencije ili investitora. Unaprijed se pripremite da nekretnina možda neće izgledati kao i na slikama. Kupili bi stan ali ne želite platiti proviziju agenciji za prodaju? Tada je poželjno da provjerite druge oglase koji su postavljeni direktno od vlasnika nekretnine. Kada pronađete željenu nekretninu, savjetuje se da reagirate brzo jer dobre nekretnine prve odu.

U slučaju da kupujete stan koji je u starogradnji, tada je poželjno da prije odluke popričate s tamošnjim susjedima i da vidite da li postoje problemi oko stanja zgrade, pričuve, sastanka stanara. Savjet plus ako kupujete stan u starogradnji, uvijek si sačuvajte nešto novaca u slučaju hitnijih popravaka. Gdje kupiti stan u Zagrebu? Odgovor na navedeno pitanje možete pronaći i na brojnim forumima. Prije kupnje stana poželjno je da se što više informirate. Kupnja stana nije lak zadatak, stoga je potrebno biti pripreman.


Tagovi: