Razlika između tarota i astrologije

Astro

Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije

Svatko od nas je u nekoj mjeri zainteresiranih što ćemo se dalje dogoditi u budućnosti i kakva im sudbina predostoji. Svi smo čuli za termine tarot i astrologiju, no rijetko zna koja je razlika između tarota i astrologije. Mnogi laici smatraju da su to skoro pa iste stvari te da nema razlike između. No, zapravo postoji velika razlika između te dvije stvari. Iako su po nekim stvarima slični te obje otkrivaju stvari o nama, opet na kraju dana niste istu i svaka se od njih bavi drugačijim stvarima. Kroz ovaj članak mi ćemo vam reći točno koja je razlika između tarota i astrologije, te ujedno koje su to sve sličnosti koje one dijele između sebe. U nastavku teksta ćemo vam reći s čime se sve bave tarot pa tako i astrologija, što vam svaka od njih dve može otkriti o vama, vašoj budućnosti te gdje možete pronaći usluge čitanja tarota i astrlogije.

Koja je razlika između tarota i astrologije?

Kako biste znali koja je razlika između tarota i astrologije, najprije morati znati što točno svaka od ove dvije discipline predstavlja i s čime se sve one bave. Prvo ćemo reći malo o astrologiji i što točno ona znači. Astrologija je takozvana pseudoznastvena disciplina koja proučava utjecaj koji imaju planeti i ostala nebeska tijela na čovjeka, njegov život i sve događaje koji se odvijaju u njegovom životu. Iako je astrologija pseudoznastvena discplina, ona se ne temelji na znanosti jer ne poznaje sudbinu. U astrologiji se kreira posebna astrološka karta odnosno horoskop za svakoga na temelju točnog vremena i lokacije njegovog rođenja, a ona se tumači prema četiri bitna elementa, a to su 10 nebeskih tijela, 12 znakova zodijaka, 12 astroloških kuća i posebni aspekti odnosno kutna udaljenost između planeta. Na temelju ove natalne karte se može reći o tome kakav ga život može očekivati u svim životnim područjima poput ljubavi, karijere i slično. Sada kada znate što je točno astrologija, u nastavku ćemo vam reći o tarotu te koja je razlika između tarota i astrologije.

Razlika između tarota i astrologije i njihove sličnosti

Kako biste razumijeli koja je razlika između tarota i astrologije, bitne je da ujedno razmijete što točno podrazumijeva pojam tarot, Tarot je ime za komplet posebnih igraćih karti koja se u mnogim kulturama koristi za proricanje budućnosti. Tarot karte je jedno od najpoznatijih špilova u području kartomancije, ali ujedno jedno od najpopularnije divinacijske metode. Špil tarot karti se sastoji od 78 karti koje se potom dijele na 3 kategorije, a to su velika arkana, mala arkaana te dvorske karte odnosno karte s likovima. Velika arkana sadrži 22 karte s likovima od lude do svijeta označenim rimskim brojevima. Mala arkana sadrži 40 karti koje se dijele na 4 skupine štap, zlatnik, mač i pehar. No, uglavnom se koristi velika arkana za proricanje budućnosti. Tarot može odgoviriti na mnoga pitanja vezano uz prošlost, sadašnjost te budućnost vezano uz teme kao što su ljubav, posao, novac i zdravlje. Koja je razlika između tarota i astrologije je da tarot služi za odgovaranje na sva moguća pitanja koja osoba ima, dok astrologija više služi za pregled čovjekovog života i njegove osobnosti. Danas vam postoje mnoge usluge za proricanje budućnosti i kreiranje natalne karte, te ih možete pronaći kroz jednostavnu pretragu na internetu.

Tagovi: