Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju

 

Raspored treninga po mišićnim grupama

Sport

Raspored treninga po mišićnim grupama

Raspored treninga po mišićnim grupama, redovni treninzi

Već i vrapci na grani znaju da redovni treninzi imaju mnoge benefite na naše zdravlje. Preporuke govore kako bi minimalno trebali vježbati dva puta tjedno za održavanje dobrog zdravlja. Mnogima upravo predstavlja problem samo strukturiranje treninga, kako da iskoriste vrijeme i postignu najbolje od tog treninga? Čak ni osobni treneri vam ne mogu dati konkretan odgovor na navedeno pitanje, zato što postoji niz različitih treninga koji ciljaju različite mišićne skupine. Naravno, sve ovisi i o vama, koje su vaše želje i ciljevi, po tome se radi raspored treninga po mišićnim grupama. Koji raspored treninga po mišićnim grupama se najčešće radi? Kombinacija prsa, leđa, ramena, ruku, trbuha i nogu. Važnost raspodjele treninga postoji radi činjenice da se konstantno ne opterećuju isti mišići, dok jedni rade drugi odmaraju i obrnuto. Postoje i specifičniji načini raspodjele pa na navedeno se dodaju i mišići vrata, trapeza, bicepsa, tricepsa, podlaktice, stražnjice, kvadricepsa itd. Ovakav raspored treninga postoji kako bi se ciljale sve mišićne grupe, ali po raspoređenim vježbama i treninzima.

Raspored treninga po mišićnim grupama, koje mišićne skupine kombinirati

Ne postoji najbolji način kombiniranja koji će vam u kratkom roku dati rezultate i uspjeh. Kao i u svemu, i ovdje morate znati što želite, a nakon toga možete sami istraživati ili možete tražiti pomoć osobnog trenera za raspored treninga po mišićnim grupama. Većina ljudi trenira generalni fitnes kako bi ostali u formi, ovdje se često izvodi trening balansa svih mišićnih skupina u jednom treningu i to 2-3 puta tjedno. U praksi je bolje kombinirati mišićne skupine koje su bliske jedna drugoj, kao primjerice ramena i ruke. Raspored treninga po mišićnim grupama ovisi o vama, da li ste tip osobe koji ima vremena svaki dan raditi poseban trening, ili ipak želite odraditi u jednom treningu sve. Naravno, mnogo toga ovisi i o vašoj općenitoj fizičkoj spremi i da li se bavite nekim sportom. Sve ovo su bitne činjenice koje sastavljaju trening kao cjelinu. Mnogi misle kako raspodjela treninga po danima i ciljanim vježbama nije odrađen trening, i istina je da treba ciljano gledati svaki dan trenirati drugu mišićnu skupinu kako bi takav trening bio efektivan.

Raspored treninga po mišićnim grupama, primjeri treninga

Kada ste početnik a znate što želite raspored treninga po mišićnim grupama može vam predstavljati problem. Bitno je da se fokusirate na cilj vježbe i da pravilno izvodite vježbe kao i da ste redovni u treninzima. U teretani se uvijek možete obratiti za pomoć trenerima koji će vam ponuditi razne primjere kako napraviti raspored treninga po mišićnim grupama. Nije bitno da li radite trening po mišićnim grupama ili trening cijelog tijela, rezultati će biti vidljivi na oba načina ako to zaista želite. U primjeru; odrađujete tri treninga tjedno, ponedjeljak ciljano radite prsa i ramena, utorak odmor, srijeda noge, četvrtak odmor, i petak leđa, trbuh, ruke. Dva treninga tjedno: Utorak ciljano prsa, ramena, ruke, srijeda odmor, četvrtak leđa, trbuh, noge. Petak odmor. Možete vidjeti iz primjera da ako trenirate manje da se trenira i više mišićnih skupina u jednom treningu. Kako budete više napredovali, tako će rasti i trening s kombiniranjem raznih mišićnih skupina u njemu. Primjerice kada radite noge što uključuje vježbe za kvadriceps, radit ćete i vježbe za mišiće stražnjice i listove. Postoji puno načina kombiniranja mišićnih skupina u treningu, bitno je da pronađete one vježbe koja vama osobno najviše odgovaraju.

Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju