Rakija protiv herpesa

Ljepota i zdravlje

Rakija protiv herpesa

Rakija protiv herpesa kako djeluje

Vrlo ste vjerojatno barem jednom u životu bili žrtva nelagodnih herpesa na usnama, ili možda čak na drugim dijelovima tijela. Ukoliko ste već isprobali sve farmaceutske preparate i neke od prirodnih metoda sprečavanja širenja ovog virusa u daljnjem razvoju, možda vas iznenađuje činjenica da vam može pomoći i rakija.

Rakija protiv herpesa može biti uspješna u trenucima kada osjetite prve simptome herpesa. Prvi simptomi ove virusne upale su osjećaj žarenja, svrbež i lagana bol. U ovoj fazi možete utjecati da ne dođe do daljnjeg širenja virusa i razvoja herpesa. Zasigurno ste čuli da namirnice poput češnjaka ili jabučnog octa imaju snažno antibakterijsko i antivirusno djelovanje.

Snažno antibakterijsko i antivirusno djelovanje ima i rakija protiv herpesa. U stadiju kada se herpes još nije razbuktao stavite oblog od rakije na područje na koje osjećate da bi herpes mogao izbiti. Rakija u sebi sadrži visoki postotak alkohola koji će djelovati kao hladno topli oblog na području izbijanja herpesa.

Rakija protiv herpesa kada djeluje

Rakija protiv herpesa djeluje u samim začecima nastajanja herpesa. U prvim trenucima kada osjetite prva peckanja, bol ili svrbež, što prije stavite oblog od rakije na područje koje vas pecka postoji veća šansa da će se herpes povući. Herpes je virusna bolest koja se sa padom imuniteta javlja s vremena na vrijeme, uvijek otprilike na istim mjestima. Međutim, kako je to virusna bolest lako se može prenijeti i na drugu osobu pa se suzdržite od bliskih kontakata nekoliko dana dok je herpes u zaraznoj fazi.

Rakija protiv herpesa će djelovati i u trenucima ako izbiju mjehurići, ako stavite oblog od rakije djelovat će kao hladan oblog u početku, ali nakon toga i kao topli oblog. S obzirom da rakija u sebi sadrži visoki postotak alkohola kožu oko herpesa nahranite nekom hidratantnom kremom kako rakija ne bi oštetila zdravu kožu.

Još od davnina rakija je bila sredstvo kojim su se dezinficirale rane jer alkohol u rakiji čisti sve bakterije i viruse, iako stavljanje rakije na otvorenu ranu može biti bolno i dosta peče.

Rakija protiv herpesa kada se ne bi trebala stavljati

Iako ovo snažno antibakterijsko i antivirusno sredstvo, prirodni lijek, rakija protiv herpesa se ne bi trebala stavljati ukoliko se herpes pretvorio u otvorenu ranu. Ukoliko vam se već napravila otvorena rana bit će dovoljno samo jednom dnevno očistiti ranu rakijom. Ostalo vrijeme pustite koži da se sama oporavi i zacijeli.

U fazi kada je nastala otvorena rana rakija protiv herpesa može izazvati samo previše boli i jakog peckanja, ako rakiju držite kao oblog u ovoj fazi herpesa. Herpes je sada u stadiju kada više nije zarazan, ali je koži potrebno desetak dana da zacijeli pa radije koristite prirodne preparate ili kreme za zacjeljivanje rana kako biste koži pomogli da lakše zacijeli i da ne puca prilikom mimike lica.

Ukoliko nakon deset dana herpes ne prođe ili se učestalo pojavljuje zatražite liječničku pomoć jer je vaš imunitet oslabljen. Vaš će vas liječnik prvo uputiti na krvne pretrage i pretrage urina kako bi isključio druga stanja, te ukoliko je krvna slika i nalaz urina u redu preporučit će vam antivirusne kreme koje će djelovati na učestale herpese.

Tagovi: