Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći

  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte

 

Puknuta peta na nozi – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Puknuta peta na nozi - uzrok i liječenje

Što je puknuta peta na nozi?

Puknuta peta na nozi ili ispucale pete su danas veoma čest problem koji isto tako može varirati od samog kozmetičkog ili estetskog problema, pa do ozbiljnijih i bolnih problema. Puknuta peta može sa sobom donijeti pojavljivanje dubokih rana, krvarenje i bol. Danas su najčešći oblici liječenja redovite kupke za stopala i struganje pete, ali ponekad je potrebna upornost u rješavanju navedenog problema. Puknuta peta na nozi predstavlja veliki problem mnogima kako se topliji mjeseci približavaju i kako noge stopala konačno zaslužuju laganiju i udobniju obuću.

I dok je istina da je manjak njege čest uzrok ispucalih peta, uzroci također mogu biti i prekomjerna težina osobe, genetske predispozicije, nošenje neudobne i neodgovarajuće obuće. Kada spojimo manjak brige o stopalima i ostale uzroke dobijemo petu koja treba pažnju. Zadebljanje na peti se isto tako može pogoršati kako dođu ljetni mjeseci i kada nosimo laganiju obuću koja je najviše fokusirana na gazište pete. Bitno je navedeni problem riješiti dok je samo na estetskoj bazi kako se ono ne bi proširilo i uzrokovalo dodatne probleme.

Puknuta peta na nozi uzroci i simptomi

Problem tvrdih peta, točnije zadebljanja kože na tom području može uzrokovati probleme i na drugim dijelovima stopala. Koji su najčešći uzroci puknute pete? Puknuta peta najčešće nastaje radi manjka brige oko kože stopala koja je osobito izražena zimi kada su stopala često zatvorena. Isto tako ostali uzroci mogu biti: pretjerana tjelesna težina, genetske predispozicije, nošenje neodgovarajuće obuće koja je često neudobna i ne diše. Puknuta peta na nozi se isto tako pojavljuje u ljetno doba kada većina nas nosi laganu obuću čije je gazište najčešće fokusirano na dio pete.

Većina zadebljane kože nastaje upravo za ljetnih mjeseci kada nabijamo petu u otvorenoj obući. Iako je na prvu puknuta peta na nozi estetski problem, ona se može vrlo brzo pretvoriti u bolni problem ako ne posvetimo dovoljno pažnje brizi. Koji su simptomi puknute pete? Zadebljana koža koja je tvrda na dodir, suha koža koja može biti popraćena osjećajem svraba, često se mogu vidjeti i manje ranice koje nastaju kao rezultat suhe kože, blago krvarenje na otvorenim ranicama koje su bolne na dodir.

Puknuta peta na nozi prevencija i liječenje

Da li je moguće spriječiti puknutu petu na nozi? Odgovor svakako, svi znamo onu “Bolje spriječiti nego liječiti”. Kako se ne bi pojavio problem tvrdih peta, točnije zadebljanja kože potrebno je stopala redovno njegovati kao i svaki drugi dio tijela. Jednostavna primjena hidratantne kreme može učiniti čuda za vaša stopala, i isto tako ako je problem već nastao ona će omekšati tvrdu kožu. Puknuta peta na nozi neće zahtijevati liječnika, ali će u krajnjem slučaju zahtijevati pažnju i brigu pedikera.

Kod pedikera se puknuta peta i zadebljanje peta rješava namakanjem stopala 10 minuta u pripremljenoj kupki i zatim slijedi uklanjanje mrtve kože pedikerskim skalpelom. Iako postoji mišljenje da se puknuta peta na nozi može riješiti doma uz pomoć rašpa, ono je netočno. Rašpe za pate pridonose nastanku grublje i suhe kože. Isto tako ako ste osoba koja je sklonija nastanku suhe pete koja je sklona pucanju, stručnjaci savjetuju izradu ortopedskih uložaka koji se rade prema otisku vlastitih stopala. Navedeni ulošci uklanjaju teret s određenog dijela stopala koji je pod pritiskom.

Tagovi:

Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći

  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte