Clavosan krema protiv gljivične infekcije

Rješite se gljivica na rukama i nogama jednom zauvijek
 • Uništava gljivičnu infekciju
 • Svrab, ljuštenje i peckanje na koži prestaju već nakon prve uporabe
 • Brzo liječi pukotine i upale na noktima i stopalima
 • Otklanja neugodan miris i normalizira aktivnost znojnih žlijezda
 • Normalizira imunitet i pomaže kod liječenja kroničnih gljivičnih bolesti
 • Čisti otpadne proizvode gljivica iz krvi i limfe
 • Ovo pomaže da tijelo razvije imunitet na sve poznate vrste gljivičnih bakterija
 • Ne dozvoljava ponovnu infekciju

Pucanje noktiju na rukama i nogama – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Pucanje noktiju na rukama i nogama - uzrok i liječenje

Pucanje noktiju na rukama i nogama – uzrok

Postoje razni razlozi zbog čega dolazi do pucanje noktiju na rukama i nogama. Sve, od starenja do loše prehrane, može učiniti vaše nokte suhima, tankim i lakim za lomljenje. Postoje i neki tretmani i medicinska stanja koja ih mogu učiniti krhkim. Ali ne morate se miriti s problemom. Prava njega može učiniti svu razliku u održavanju zdravih i jakih noktiju. Kada vam se nokti smoče od vode, oni nabubre, a kada se osuše, suze se. Ako su vam ruke puno u vodi, pogotovo ako također koristite grube sapune ili deterdžente, ova stalna promjena može isušiti vaše nokte i učiniti ih mekim i lakim za guljenje.

Kako starite, vaši se nokti mogu sušiti i rasti sporije. Nokti na nogama obično postaju deblji i tvrđi, dok nokti na rukama postaju tanji i lakše se lome. Ne postoji određena dob kada se to događa, i ne događa se svima, ali to bi mogao biti uzrok vaših lomljivih noktiju.
Također, razlog pucanje noktiju može biti rezultat Raynaudova sindroma. To je stanje koje utječe na krvne žile i sprječava vaše ruke i stopala da dobiju dovoljno krvi. To otežava vašim noktima da imaju ono što im je potrebno da ostanu zdravi. Niska razina hormona štitnjače može isto uzrokovati lomljive nokte. Anemija kao i manjak željeza u tijelu može učiniti vaše nokte lomljivim ili udubljenim prema unutra u obliku žlice. Krhki nokti mogu biti nuspojava nekih tretmana raka poput kemoterapije. Mogu postati tanke, lako se lomiti i rasti sporije nego inače. Rijetko, lomljivi nokti mogu značiti da ne dobivate vitamine i minerale koji su vašem tijelu potrebni. Na primjer, niska razina kalcija može uzrokovati ljuskavu kožu, suhu kosu i lomljive nokte zajedno s grčevima u mišićima.

Pucanje noktiju na rukama i nogama – liječenje

Ako vam se dogodi pucanje noktiju bilo na rukama ili nogama, ne morate se brinuti jer možete štetu popraviti! Prije spavanja na nokte i kutikule stavite kremu s ureom ili mineralno ulje, a zatim navucite pamučne rukavice. Tijekom dana stavite losion svaki put nakon što operete ruke ili se otuširate. Također, možete koristiti ulje za nokte, koristiti lak za učvršćivanje noktiju ili za sprječavanje pucanje ili listanja noktiju. Ako su proizvodi za nokte razlog zašto su vam nokti napukli, onda izbjegavajte proizvode za nokte koji sadrže toluen i formaldehid, dvije posebno jake kemikalije.

Biotin, dodatak B vitamina, mogao bi pomoći u liječenju vaših noktiju. Ali ne biste ga trebali uzimati ako ste trudni. Ako vam nokti i dalje pucaju nakon 6 mjeseci, posjetite liječnika. Mogli biste imati psorijazu samo na noktima, ili biste mogli imati ljuskavo crvenilo na drugim mjestima na tijelu. U svakom slučaju, posjetite dermatologa, koji vam može predložiti lijek koji pomaže. Ako mislite da imate anemiju, razgovarajte sa svojim liječnikom kako biste otkrili što je uzrokuje. Možda ćete morati uzimati dodatke željeza svaki dan. Ako vam štitnjača stvara probleme, možda ćete morati uzimati tabletu svaki dan kako biste svom tijelu dali hormon koji vaša štitnjača više ne može proizvoditi. Ako imate gljivičnu infekciju i uzrokuje vam pucanje noktiju, liječnik će vam vjerojatno dati tablete protiv gljivica na recept. Također možete pokušati jesti više mesa, jaja, ribe, sjemenki, orašastih plodova i povrća poput slatkog krumpira kako biste tijelu pridonijeli potrebe nutrijente kako biste ojačali svoje nokte, ili možete uzimati i dodatne suplemente.

Pucanje noktiju na rukama i nogama – prevencija

Jednostavan način da zaštitite nokte od previše vlage ili jakih kemikalija i spriječite pritom pucanje noktiju na rukama je da koristite gumene rukavice dok perete suđe ili čistite kuću. Odaberite gumene rukavice koje su podstavljene pamukom, tako ćete se manje znojiti. Gel nokti i trajni lak mogu napraviti veliku štetu vašim noktima. Manikerka mora istrljati površinu kako bi se zalijepili, što ih čini tankim. Kemikalije u ljepilu čine ih slabim. Izbjegavajte gel nokte i trajni lak ukoliko imate tanke i lako lomljive nokte.

Redovito skraćujte i turpijajte nokte kako biste izbjegli pucanje noktiju. Koristite rašpice ili fine škare za nokte kako biste pravilno ih skratili bez trajnih oštećenja. Određeni lakovi mogu ojačati vaše nokte i spriječiti ih od pucanja ili cijepanja. Pokušajte s nanošenjem jednom tjedno, ali izbjegavajte odstranjivače na bazi acetona kako biste ga skinuli, što može oštetiti vaše nokte. Losioni s alfa-hidroksi kiselinama ili lanolinom mogu biti korisni za lomljive nokte uzrokovane suhim uvjetima. I za kraj, nemojte svoje nokte koristiti kao nekim alatom, jer vam to može samo dodatno oslabiti nokte ili dovesti do njihovog pucanja.

Tagovi:

Clavosan krema protiv gljivične infekcije

Rješite se gljivica na rukama i nogama jednom zauvijek
 • Uništava gljivičnu infekciju
 • Svrab, ljuštenje i peckanje na koži prestaju već nakon prve uporabe
 • Brzo liječi pukotine i upale na noktima i stopalima
 • Otklanja neugodan miris i normalizira aktivnost znojnih žlijezda
 • Normalizira imunitet i pomaže kod liječenja kroničnih gljivičnih bolesti
 • Čisti otpadne proizvode gljivica iz krvi i limfe
 • Ovo pomaže da tijelo razvije imunitet na sve poznate vrste gljivičnih bakterija
 • Ne dozvoljava ponovnu infekciju