Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Prištići na bradi – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Prištići na bradi - uzrok, simptomi, liječenje

Prištići na bradi uzrok

Prištići na bradi se javljaju iz istih razloga kao što se javljaju prištići na drugim dijelovima lica, vrata i dekoltea. Najčešći uzrok za pojavu prištića su hormonalne promjene koje se najviše očituju u adolescentskoj dobi. Loša i nezdrava prehrana također može biti uzrok prištića na bradi, jednako kao i nepravilna higijena i njega koju primjenjujete, ili uopće ne primjenjujete.

Ukoliko koristite masne kreme i druga masna sredstva za njegu to uvelike može izazvati pojavu prištića, a jednako tako i ako neredovito mijenjate posteljinu, posebno jastučnice može dovesti do upalnih procesa i mogu se javiti prištići na bradi.

Stres je dodatni faktor koji se potencirati uz sve ostale uzroke pojavu prištića, a ljetno znojenje će sakupljati prljavštinu koja će izazvati začepljivanje pora sebumom, lojem kojeg izlučuju lojne žlijezde i mrtvim stanicama kože. Uklanjanje dlaka također može dovesti do pojave prištića na mjestima gdje dlake uklanjate, stoga pažljivo uklanjajte dlake kako vam se ne bi pojavili prištići. Nemojte zaboraviti redovito čistiti svoj telefon jer je on izvor brojnih zaraza i vaše prljave ruke su na telefon nanijele puno bakterija koje ste skupili tokom dana.

Prištići na bradi simptomi

Prištići na bradi upućuju najčešće da se radi o hormonalnoj neravnoteži u organizmu, te se vlo često javljaju u periodu kod žena pred menstruaciju, kao i kod adolescenata kod kojih hormoni određuju puno toga od ponašanja, razmišljanja, pa do pojave prištića.

U odrasloj dobi žena koja je koristila kontracepcijske lijekove nakon prestanka uzimanja istih može primijetiti pojavu prištića na bradi. Ujedno ukoliko žena ima ciste na jajnicima prištići na bradi su simptom koji upućuju na to stanje. Simptomi su uglavnom ginekološke naravi pa posjetite ginekologa kako biste utvrdili vaše ginekološko zdravlje.

Brada je na licu zapravo najizloženiji dio lica i vrlo često nesvjesno diramo bradu prljavim rukama, naslanjamo na bradu prljavi telefon koji zaboravimo čistiti pa se prištići mogu pojaviti iz jednostavnog razloga, nečistoće. Ukoliko se pojave potkožne akne na bradi koje su duboko ispod kože problem može upućivati i na druge simptome, pa će biti potrebno potražiti dermatološku pomoć kako biste riješili potkožne akne na bradi.

Prištići na bradi prevencija i liječenje

Prevencija kako se ne bi pojavili prištići na bradi se sastoji iz vrlo jednostavnih navika, a to su održavanje redovne i pravilne higijene sa preparatima prirodnog porijekla. A najvažnije je da se pravilno i zdravo hranimo ne samo zbog prištića i akna na bradi već zbog općeg zdravstvenog stanja.

Redovito mijenjajte prljave jastučnice i čistite mobilne uređaje, nemojte koristiti masne kozmetičke preparate, za vrijeme ljetnih mjeseci redovito ispirajte vodom lice i bradu, te koristite kupke i pare od zelenog čaja kako biste otvorili pore koje su se začepile. Primijetit ćete da su se prištići na bradi smanjili.

Međutim, ukoliko se prištići i akne na bradi ne smanje nego se stanje pogoršava najbolje je obratiti se specijalistu dermatologu koji će vam pomoći da smanjite ili uklonite prištiće, naročito ako imate prištiće ili akne duboko ispod kože. Takve akne i prištiće nemojte sami dirati već se obratite stručnjacima za pomoć kako ne bi napravili veći upalni proces koji će biti teže liječiti.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni