Prijava poreza na dohodak

Prijava poreza na dohodak

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:00
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Prijava poreza na dohodak, što morate znati o prijavi

Prijava poreza na dohodak većinu nas ostavlja s pitanjem kako i što? Godišnje promjene i rokovi su nešto na što većina nas ne obraća pažnju, no što je bitno znati o prijavi za porez na dohodak? Većina građana ove godine tako nije trebala podnositi porezne prijave, a obračuni porezne obveze obavljane su automatski u Poreznoj upravi na temelju prikupljenih podataka. Za utvrđivanje porezne obveze primjenjivala su se ista pravila kao i 2014 godine, a izmjene su se odnosile isključivo na način kako podnijeti godišnju poreznu prijavu. Do 2021 godine godišnju prijavu na porez morali su podnositi zaposleni koji su istovremeno radili kod više od jednog poslodavca, samostalni djelatnici i onaj dio umirovljenika koji dobivaju strane imovine. Prijava poreza na dohodak su dobrovoljno mogli prijaviti i drugi porezni obveznici ako su procijenili da mogu ostvariti kasniji povrat poreza. Ovdje se najčešće radi o građanima koji imaju dodatni prihod od svojeg rada i onima kojima honorarni rad nije glavni izvor prihoda.

Prijava poreza na dohodak, tko sve mora i ne mora prijaviti porez na dohodak

Vrijeme do kada ste ove godine mogli prijaviti porez na dohodak je bio 28. veljače. Bitne informacije koje su nastupile na snagu ove godine su vezane uz to tko mora a tko ne mora podnijeti prijavu. Prijava poreza na dohodak, tko ju treba podnijeti? Prijavu morate podnijeti ako radite kod dva ili više poslodavca istovremeno, isto tako morate podnijeti ako ste umirovljenik koji prima više od jedne mirovine. Prijavu također moraju podnijeti osobe koje ostvaruju svoj dohodak od samostalne djelatnosti i vode poslovne knjige, ovdje se ubrajaju: Obrtnici, slobodna zanimanja, poloprivrednici i sl. Osobe koje su tijekom prošle godine ostvarile neki vid dohotka iz inozemstva, ovdje se uključuju inozemne mirovine. Osobe čiji poslodavci/isplatitelji dohotka nisu obavili obračunanje poreza na dohodak i prirez, kao i osobe kojima je sama Porezna naložila da naknadno uplate poraz. Prijava poreza na dohodak, tko ne mora podnijeti prijavu? Prijavu ne moraju izvršiti osobe koje su zaposlene kod jednog poslodavca, osobe koje su ostvarile dohodak od imovinskih prava ili imovine i nisu dužne voditi poslovne knjige, osobe koje su ostvarile dohodak od kapitala, osobe koje su ostvarile dohodak od osiguranja s obilježjem štednje, primjerice od životnog osiguranja ili dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, i osobe koje su ostvarile drugi dohodak, popis drugih dohodaka možete pogledati na službenoj stranici porezne uprave.

Prijava poreza na dohodak, dodatne činjenice

Bitno je napomenuti još nekoliko stvari koje se nadovezuju za Prijava poreza na dohodak. Tako je bitno napomenuti da ukoliko osoba mora podnijeti prijava poreza na dohodak da u prijavi mora navesti podatak o ostvarenim dohocima. Što ako ste nezaposleni? Ukoliko osoba nije bila zaposlena tijekom perioda od cijele godine, ili ako je uplaćivana premija osiguranja s obilježjima štednje, ili je na nekoj drugoj osnovi uplaćen porez i prirez, ima pravo podnijeti Poreznu prijavu radi ostvarivanja prava na povrat poreza. Izuzetak su također paušalni obrti, kao i iznajmljivači i organizatori i ostali koji obavljaju neku vrstu djelatnosti, a obveznici su na paušalno uplaćivanje poreza na dohodak, oni tako ne mogu podnijeti prijavu poreza na dohodak ali mogu eventualno steći pravo na povrat. Više o tome tko sve može i ne može ostvariti prava na povrat poreza kao i koji su sve obrasci potrebni možete pogledati na službenoj stranici porezne uprave.


Tagovi: