Prestanak tinitusa

calminax

Audiovico - protiv zujanja u uhu

Jedinstvena formula Audiovico mijenja Vaš život
 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san
Prestanak tinitusa

Načini liječenja za prestanak tinitusa

Je li moguć prestanak tinitusa? Povremena zvonjava i zviždanje u ušima prilično je česta pojava, jer gotovo svatko barem jednom doživi ove neugodne simptome. Tinitus ili stalna zvonjava u jednom ili oba uha bez vanjskog izvora zvuka pogađa oko 8% svjetske populacije. Slušanje buke u uhu ometa sluh, utječe na pojavu vrtoglavice, neravnoteže i tjeskobe. Uzroci tinitusa su brojni- izloženost buci, starenje, bolesti uha, metaboličke promjene, dijabetes, povišeni kolesterol, hormonalne promjene, hipertenzija, kao i uporaba lijekova. Ozbiljnija stanja, poput neuroloških bolesti, rijetki su uzroci tinirusa, no liječnička procjena je važna za postavljanje prave dijagnoze. Prije svega, treba shvatiti da tinitus nije bolest, već znak da postoje problemi sa sastavom sluha. Tinitus donosi niz tegoba koje često uzrokuju nesanicu, depresiju i daju narušenu kvalitetu života. S obzirom da ovo stanje remeti svakodnevnu rutinu, mnogi se pitaju je li uopće moguć prestanak tinitusa? Otorinolaringologija je područje posvećeno dijagnostici i liječenju tinitusa, od blagih simptoma do težih stanja.

Metode za prestanak tinitusa

Ljudi se svakodnevno žale na neugodne simptome tinitusa i traže učinkovite tretmane za
prestanak tinitusa. Uzrok simptoma treba liječiti na vrijeme, zbog čega je procjena liječnika vrlo važna. Uz specifične vrste liječenja za svaki uzrok tinitusa, postoje preporuke koje se daju velikom broju pacijenata. Prije svega savjet je uvođenje uravnotežene prehrane i nekoliko manjih obroka dnevno. Treba izbjegavati unos ugljikohidrata (kruh, krumpir, tjestenina, slatkiši) te smanjiti konzumaciju kave i alkohola. Kada je gubitak sluha povezan s tinitusom, preporučljivo je koristiti slušne aparate. Posebne mjere liječenja primjenjuju se kod pacijenata koji pate od depresije, emocionalnih problema i anksioznosti kod kojih se javlja tinitus. Drugi medicinski tretmani za zaustavljanje tinitusa savjetuju smanjenje stresa i izbjegavanje stalnog izvora buke. Iako još uvijek ne postoji specifičan lijek za prestanak tinitusa, određene preporuke kojih se treba pridržavati u ovom stanju mogu smanjiti neugodne simptome. Istodobno treba poduzeti sve potrebne mjere za smanjenje stresa koji ga uzrokuje i utječe na njegovo pogoršanje.

Koji su najbolji tretmani za prestanak tinitusa

Većina vrsta tinitusa može se odgoditi i ne zahtijeva liječenje. Međutim, iako se tinitus može smanjiti ili povući, nikada nije moguće sa sigurnošću predvidjeti kada. Pravilnim liječenjem može smanjiti zujanje u ušima, pa tako primjerice uporaba zvučne terapije uspješno pomaže u borbi za prestanak tinitusa. Zvuk kroz sluh do dijela mozga koji je odgovoran za emocionalni kontekst može smanjiti buku u hu i učiniti je gotovo neprimjetnom. Kao što je ranije objašnjeno, tinitus može biti uzrokovan nizom različitih zdravstvenih stanja, ali i gubitkom sluha. Kako biste znali kakvu vrstu tinitusa imate, najbolje je konzultirati se s otorinolaringologom kako biste dobili ispravnu dijagnozu, specijalističku procjenu i liječenje. Međutim, kada se simptomi ne smanje ili ostaju samo na jednom uhu, tada uz liječnički savjet za prestanak tinitusa treba potražiti najučinkovitije lijekove. Jedinstveni prirodni pripravak na bazi ginka, cinka, magnezija i vitamina B uspješno će smanjiti zujanje u ušima, usporiti gubitak sluha, poboljšati koncentraciju, smanjiti, pa čak i zaustaviti tinitus.


Tagovi:

calminax

Audiovico - protiv zujanja u uhu

Jedinstvena formula Audiovico mijenja Vaš život
 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san