Pilfud – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Pilfud - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Pilfud i za što se koristi?

Pilfud pripada u skupinu antialopecika – lijekovi koji se koriste za stimuliranje rasta kose. Navedeni lijek će se primjenjivati u liječenju nasljednog problema gubitka kose kod muškaraca starosti od 18 do 65 godina. Njegovo djelovanje je trajno, što znači da se sprječava daljnji gubitak kose i potiče rast nove. Pilfud u sebi sadrži minoksidil, tvar koja olakšava pravilno protok krvi do same folikule dlake na vlasištu. Navedeni lijek dolazi u obliku spreja za kožu, što olakšava njegovu primjenu na vlasištu. Prilikom korištenja, važno je uzeti u obzir da će rezultati ovisiti od osobe do osobe.

Mlađi pacijenti imaju veće šanse za potpuni oporavak vlasišta jer je zahvaćen manji dio glave. Navedeni lijek se ne preporučuje starijim osoba koje već godinama imaju problem s vlasištem. Kako prepoznati da se kosa gubi prema nasljednom faktoru? Način na koji se gubi kosa, postupno gubljenje kose koje napreduje, povijest gubitka kose u obitelji.

Prije nego se odlučite na korištenje navedenog lijeka, bitno je odraditi konzultacije kod liječnika i stručnjaka. Prije razmatranja korištenja navedenog lijeka morate biti svjesni sljedećeg: On se ne uzima ako ste preosjetljivi na sastojke spreja, ako ne znate razlog gubitka kose, ako kosu gubite radi lijekova, ako imate potpun gubitak dlaka na tijelu, ako ste kosu izgubili iznenada, ako imate kožne bolesti i povišeni krvni tlak, ako koristite druge preparate za gubitak kose.

Pilfud primjena i mjere opreza

Navedeni sprej zahtjeva posebnu opreznost kod korištenja. Ukoliko minoksidil iz lijeka dospije u krvotok, on može izazvati brojne nuspojave koje se povezuju sa sniženim krvnim tlakom: Bolovi u prsima, brzi srčani ritam, omaglica i nesvjestica, oteknuća ruku i nogu, crvenilo. Ako se pojave navedene nuspojave, važno je odmah prekinuti terapiju i zatražiti liječničku pomoć. Pilfud se primjenjuje prema uputama na lijeku, te je poželjno izbjegavati njegovo prekomjerno uzimanje. Da li se Pilfud može koristiti uz druge sprejeve za kožu?

Potrebno je obavijestiti svog liječnika ili ljekarnika ukoliko uzimate dodatne lijekove za rast dlaka (ovo uključuje lijekove s i bez recepta). Kako se uzima navedeni preparat? Ujutro i navečer potrebno je uz sprej pumpicu nanijeti 1 ml otopine na suho vlasište koje je zahvaćeno gubitkom kose. Otopina će se blago utrljati od središta do kraja zahvaćenog mjesta. Kod svake primjene potrebno je vrh pumpice pritisnuti do 8 puta kako bi dobili 1 ml otopine. Dnevna doza ne smije premašiti 2 ml. Upute o korištenju dolaze u uputi o lijeku koja je prisutna u svakom pakiranju.

Pilfud nuspojave i liječenje

Pilfud otopina se dobiva bez liječničkog recepta, možemo ga kupiti u većini ljekarna po cijeni od 19.91 eura. Iskustva mlađih korisnika su uglavnom pozitivna. Da li korištenje navedene otopine donosi nuspojave? Pilfud može i ne mora izazvati nuspojave. U najčešće nuspojave ubrajamo: Alergijske reakcije na vlasištu, oticanje lica, crvenilo kože i svrbež, stezanje u grlu, niski krvni tlak, palpitacije srca, nesvjestica i omaglica, natečene ruke i noge, kratkoća daha, iznenadni porast kilaže, dugotrajno crvenilo ili osip na koži. Iskustva navode kako su najčešće nuspojave svrbež i dermatitis, ili prekomjeran rast dlaka oko područja primjene.

Prije korištenja navedenog proizvoda pročitajte važne informacije o korištenju. Navedeni sprej sadrži mnoge sastojke koji mogu izazvati nadražaje na koži. Da li je riječ o dugotrajnom liječenju? Liječenje navedenim lijekom će ovisiti o težini slučaja gubitka kose. Mogući je ponovni gubitak kose nakon 4 mjeseca od zadnje primjene. Primjenu je potrebno prekinuti onda kada primijetite da nema znatne razlike u rastu kose. Poželjno je da se prije primjene navedenog lijeka savjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Tagovi: