motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Peckanje koze po tijelu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Peckanje koze po tijelu - uzrok, simptomi, liječenje

Peckanje kože po tijelu – uzrok

Svrbež i peckanje kože po tijelu je jedno od učestali problema koja se događa u dermatologiji. Svrbež i osjećaj peckanja može biti posve normalna pojava, no ona može biti posljedica zbog neke bolesti ili neke tegobe. Primjerice, svrbež se može dogoditi zbog suhe kože, no suha koža može biti uzrok neke bolesti. Postoje razni uzroci svrbeža i peckanje kože po tijelu, a to su vam suha koža, trudnoća, alergeni, promjene u krvi, voda, hormoni, psihičke bolesti, injekcije i maligne bolesti. No, osjećaj peckanja i svrbeža se najčešće događa zbog suhe kože, i to pretežito kod ljudi koji su u starijoj životnoj dobi (nakon 65 godina). Ponekad se svrbež i peckanje može dogoditi zbog hipofize štitnjače. No, ujedno se to događa zbog promjene vanjske temperature, hladnog i suhog zraka, određenih sastojaka u gelovima i šamponima koje koristite tokom tuširanja ili kupanja, te zbog odjeće koje nosite jer vas materijal ili tijesnost može iziritirati vašu kožu.

Peckanje kože po tijelu – simptomi

Peckanje kože po tijelu i svrbež se prvotno dogodi zbog suhe kože. Prvi simptomi koji vam se pojave su vam suhoća kože, osip, crvenilo, ljuskanje kože, osjećaj svrbeža te peckanje kože po tijelu. Tu je bitno da se ne kupate u vrućoj vodi jer može samo pogoršati stanje i dodatno isušiti kožu. Bitno je da svaki dan, više puta tokom dana, nanesete na kožu losion, kremu ili ulje za tijelo. Također, alergeni mogu vam isušiti i uzrokovati osip na koži, to su najčešće parfemi te neki šamponi i sapuni mogu to uzrokovati, te je tu bitno da ih izbjegavate koristiti. Kod trudnoće može doći do kožnih problema, poput svrbeža i peckanja kože, i to kod područja trbuha, bedara, bokova i grudi, no to je prolazna faza. Ponekad psihička stanja mogu uzrokovati svrbež, te često se zbog toga grebemo i pogoršavamo stanje. Isto tako, problemi sa štitnjačom i druga stanja vam mogu uzrokovati svrbež.

Peckanje kože po tijelu – liječenje

Inače je svrbež i peckanje kože po tijelu normalna pojava, te ona sama od sebe prođe, posebice ako ste otkrili da je to zbog nekih proizvoda za tijelo ili vanjske pojave. No, ako uz osnovne simptome primijetite i neke druge simptome kao što su to problemi s disanjem, gubitak na tjelesnoj težini, uvećana ili natečena žlijezda te vam oči ili koža požute, tada se trebate zabrinuti i što prije potražiti liječničku pomoć. Isto tako, ako svrbež i peckanje kože po tijelu se nastavlja već jedan duži period i ništa vam ne pomaže, tada se javite svom dermatologu. No, za uobičajena stanja svrbeža, postoje neke metode s kojima ćete moći smanjiti i ublažiti simptome. Prvo je bitno da koristite blage sapune, šampone i kreme kako vam ne bi dodatno iziritirali stanje. Postoje razne prirodne metode kod svrbeža i peckanja kože, a najbolja vam je metoda gdje iscijedite dva limuna i sok limuna s vaticom nanesete na zahvaćeno područje. Također, možete si napuniti kadu vodom i dodati dvije do tri čase jabučnog octa ili soda bikarbone te se namočite unutra na pola sata, isprati i osušiti ručnikom.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente