Papiri za dječji doplatak

Financije

Papiri za dječji doplatak

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 04.10.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Papiri za dječji doplatak

Papiri za dječji doplatak, kao i sva ostala dokumentacija znaju biti otegotna okolnost za ostvarivanje određenih prava. Teško je pronaći čovjeka koji baš voli skupljati papirologiju i dokumentaciju kako bi ostvario pravo na dječji doplatak. Dječji doplatak zamišljen je kao mjera pomoći roditeljima, pred kojima su mnogi financijski izazovi kada je podizanje djece u pitanju. Hrvatska je relativno mlada država, pa mnoge stvari nisu definirane na način da određeni propis ili zakon duže vrijeme bude ne promijenjen. Tako je i sa dječjim doplatkom, čija se forma i pravila oko dobivanja istoga kroz povijest često mijenjala.

Osnova je uvijek ostala ista, a to je da se roditeljima financijski pomogne, međutim trenutno je na snazi zakon koji dječji doplatak predviđa samo za roditelje težeg financijskog statusa. Zbog toga su potrebni papiri za dječji doplatak dobili razne dodatke, kao što su papiri za dokazivanje imovinskog statusa i financijskih mogućnosti. Na neki način trenutna se situacija može smatrati nepoštenom, jer bi državi svako dijete trebalo biti jednako važno, bez obzira koje su financijske mogućnosti roditelja.

Gdje se i kako predaju papiri za dječji doplatak

Kao opciju postoji nekoliko mogućnosti gdje se i kako predaju papiri za dječji doplatak. Nekada su se papiri za ostvarivanje prava na dječji doplatak predavali u područnim uredima ili ispostavama HZMO-a, dok je napredak tehnologije omogućio predavanje zahtjeva i na nekim drugim mjestima. Ako iz nekog razloga niste u mogućnosti zahtjev predati u prostorijama HZMO-a, tada papire možete besplatno predati i u poštanskim uredima diljem Hrvatske. Najnovija opcija, koja je potpuno pojednostavila predavanje papira za dječji doplatak je e-usluga HZMO-a.

Korištenjem e-usluge papiri za dječji doplatak mogu se predati iz vlastitog doma, bez potrebe da gubite vrijeme na put i skupljanje papira od ureda do ureda. Naravno, fantastična je stvar što najveći broj potrebnih potvrda i dokumentacija također možete prikupiti putem interneta, putem raznih e- servisa za građane. Treba napomenuti kako se papirologija za ostvarivanje prava na dječji doplatak, razlikuje ako pravo ostvarujete prvi puta ili ako ste već korisnik dječjeg doplatka.

Potrebni papiri za dječji doplatak

Papiri za dječji doplatak mogu se u grubo podijeliti na papire za identifikaciju roditelja i djeteta, te papire s kojima ćete prikazati svoju financijsku situaciju. Identifikacijskom papirologijom smatraju se dokumenti koji sadržavaju podatke o adresi podnositelja zahtjeva, djeteta i ostalih ukućana. Ovaj podatak je veoma važan, jer će vam HZMO, zbog uvedenog imovinskog cenzusa, računati prosjek primanja po broju ukućana. Treba reći, kako pravo na dječji doplatak nema onaj podnositelj zahtjeva, koji živi u kućanstvu u kojemu dohodak po članu kućanstva iznosi više od 2328 kuna.

Ova granica je zaista niska i nažalost trenutno veliki broj roditelja zbog ovako niskog praga imovinskog cenzusa nema pravo na ostvarivanje prava na dječji doplatak. Svi ostali, koji imaju manja primanja po članu kućanstva, svoju prikupljenu dokumentaciju mogu predati na prije navedenim mjestima i ostvariti pravo na dječji doplatak. Svakako je pozitivno to što se papiri za dječji doplatak jednostavno prikupljaju. Iznosi dječjeg doplatka nisu izdašni, međutim velikom broju roditelja su od pomoći kako bi svaki mjesec omogućili svojoj djeci sve ono potrebno.

Tagovi: