Tko ima pravo na dječji doplatak

Financije

Tko ima pravo na dječji doplatak

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Tko ima pravo na dječji doplatak, pravo na novčanu pomoć

Dječji doplatak se može opisati kao novčana naknada koja se dobiva u obliku potpore odgoja i za uzdržavanje djece. Iznos samog doplatka nije jednak za svakog korisnika, ono ovisi o nizu faktora. U narednom tekstu ćemo pokušati objasniti tko ima pravo na dječji doplatak, koji su uvjeti za njega kao i što je sve potrebno navesti u zahtjevu kako bi ga ostvarili. Tko ima pravo na dječji doplatak? Pravo može ostvariti roditelj, posvojitelj, skrbnik, očuh, maćeha, baka ili djed, ili osoba koja je na temelju odluke nadležnog tijela povjereno na čuvanje i odgoj. Korisnik doplatka također može biti i punoljetno dijete koje nema oba roditelja ali je na redovnom školovanju. Dječji doplatak se može iskoristiti za djecu koja su rođena u braku, izvan njega ili za posvojenu djecu kao i za pastorčad, za uzdržavanu unučad i drugu djecu koja nemaju roditelja. Doplatak se u pravilu prima do kraja srednjoškolskog obrazovanja, a najdulje do kraja školske godine kada dijete navršava 20 godina života. Ako dijete ima problema sa zdravljem, prima se najduže do 21. godine života. Za dijete koje ima teški invaliditet doplatak traje sve dok postoji i sami invaliditet, uvjet je da je invaliditet nastao prije 18. godine života ili za vrijeme školovanja samog djeteta. Sada kada znate tko sve ima pravo na dječji doplatak, važno je saznati ostale korisne informacije oko njega.

Tko ima pravo na dječji doplatak, uvjeti za stjecanje prava na doplatak

Postoji naravno određeni zakon o doplatku koji određuje uvjete stjecanja prava na doplatak. Kako izgledaju uvjeti za doplatak i tko ima pravo na dječji doplatak? Podnositelj samog zahtjeva mora tako imati hrvatsko državljanstvo ili status stranca koji ima odobreni stalni boravak u RH kao i prebivalište, najmanje 3 godine prije podnošenja zahtjeva. Ukupni dohodak u prethodnoj kalendarskoj godini ne smije mjesečno prelaziti 70% proračunske osnovice po članu kućanstva. Podnositelj mora živjeti u kućanstvu s djetetom i mora uzdržavati dijete. Doplatak ima određenu svrhu i kao takav ne može se koristiti u svim situacijama. Primjerice ako se dijete nalazi na školovanju u inozemstvu i ako u njemu žive, ili ako se dijete nalazi na teret sredstava iz državnog, lokalnog ili područnog proračuna. Tko ima pravo na dječji doplatak? Ukratko bilo koja osoba koja je budući skrbnik djetetu. Naravno, kako bi ostvarili samo pravo na njega bitno je da priložite određenu dokumentaciju i razloge.

Tko ima pravo na dječji doplatak, potrebna dokumentacija

Zahtjev za dječji doplatak se mora podnijeti područnoj službi/ uredu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i to po mjestu prebivališta. Navedeno također možete podnijeti i putem e usluga preko e građana. Što morate navesti u zahtjevu za dječji doplatak? Svoje identifikacijske podatke, ime kao podnositelja, broj djece i članova kućanstva. Članovi kućanstva moraju zajedno živjeti. Isto tako se mora navesti adresa prebivališta, kao i da li je podnositelj u braku ili živi u izvanbračnoj zajednici ili ipak sam uzdržava dijete. Treba navesti u kojem je odnosu ili srodstvu podnositelj zahtjeva i u kojem je srodstvu s ostalim članovima kućanstva. Da li su članovi kućanstva zaposleni ili primaju mirovinu, koju vrstu prihoda ostvaruju svi članovi kućanstva, postoji li invaliditet kod djeteta za koje se traži doplatak, i IBAN tekućeg računa banke podnositelja zahtjeva. Odgovorili smo na pitanje tko ima pravo na dječji doplatak kao i što je sve potrebno kako bi se steklo pravo na doplatak i potrebna dokumentacija. Za više informacija vezanih za tematiku tko ima pravo na dječji doplatak možete posjetiti službenu stranicu mirovinskog.

Tagovi: