Ovo je najopasniji bijeli otrov koji jedemo svaki dan, a nije šećer ni sol

Ovo je najopasniji bijeli otrov koji jedemo svaki dan, a nije šećer ni sol

Konzervans bijele boje je otrov u mnogim namirnicama koje često koristite

Već desetljećima se upozorava ljude na tri bijele ubojice u ljudskoj prehrani a to su bijelo brašno, bijeli šećer i bijela sol. No, industrijska proizvodnja gotove i konzervirane hrane je u ljudsku prehranu donijela kalijev glutaminat E621, konzervans bijele boje je otrov u mnogim namirnicama koje često koristite. Parizeri, hrenovke, mnoge gotove juhe za brzu pripremu, skoro sve vrste čipseva, i još mnoge druge namirnice kao i gotova jela koja samo zgrijete u mikrovalnoj pećnici.

Mikrovalne pećnice su same po sebi štetne i u hrani koju grijete ili pripremate u njima aktiviraju mnoge kancerogene tvari i zato su u mnogim državama zabranjene. Opće je mišljenje da se paštete, hrenovke, parizer i neke druge salame izrađuju od mesarskog otpada, kože kostiju, hrskavice, vrlo malo mesa i puno vode, a bijeli otrov im produžava rok upotrebe. Čitajte trgovačke deklaracije o sastavu, kvaliteti i slanosti proizvoda i upotrijebljenim konzervansima, a bilo bi najbolje odreći se tih proizvoda.

Paštete i hrenovke uz previše soli sadrže i bijeli otrov

Ako želite znati što točno jedete pripremite sami domaću paštetu ili kobasice po tradicionalnim i provjerenim starinskim recepturama. Kupovne paštete i hrenovke su pune sastojaka sumnjive kvalitete, sadrže jedva 30 % mesa i to onog niže kvalitete, ostalo se nadomješta kožicama, žilama, kostima, hrskavicama, sojinim i drugim škrobovima, emulgatorima i konzervansima uz dosta vode. Paštete i hrenovke uz dosta soli sadrže i bijeli otrov konzervansa, s tim da su paštete u crijevu opasnije za zdravlje od onih u konzervi.

Umjetna bojila se rabe u svim industrijskim proizvodima od mesa. Još je dobro ako se boje bojom iz paprike, ali češće su to umjetne boje. Sol je sama po sebi konzervans, ali zbog ograničavanja soli u gotovim proizvodima u njih se dodaju drugi konzervansi i tako bijeli otrov smanjuje prividno unos soli, ali i dalje truje ljudsko tijelo. Nježna ružičasta boja hrenovki i pašteta nažalost nije od mesa i vi zbilja ne znate što jedete u ovim proizvodima.

Listići sira, margarin i kokice također sadrže bijeli otrov

Mnogo je proizvoda koje bi trebalo staviti na popis nepoželjnih za ljudsku prehranu, ali nabrajamo one koji su prisutni u svakom kućanstvu. Listići sira, margarin i kokice također sadrže bijeli otrov, a spadaju u omiljene namirnice u svakom kućanstvu. Sir u listićima se proizvodi iz otpada pri proizvodnji sireva i sadrži jedva 50 % sirne mase, sve ostalo su dodana voda, emulgatori, umjetne boje i masnoće kojih je u tim listićima više nego u ikojem mliječnom proizvodu.

Margarin, omiljeni namaz u mnogim kućanstvima, je prema najnovijim istraživanjima kancerogen, dobiva se kemijskim izvlačenjem iz suncokretovog biljnog ulja pri visokim temperaturama, pun je slobodnih radikala koji su dokazano kancerogeni. Njegove zamjene su još sumnjivije kvalitete, jer sadrže i bijeli otrov uz sve druge štetne tvari, vratite se maslacu iako je puno skuplji, ali je zdraviji. Kokice za mikrovalku su nakrcane štetnim kemikalijama, a ako ih volite pripremajte ih na starinski način na peći u poklopljenoj posudi.


Tagovi: