Ovaj proizvod odmah izbacite iz doma: Svaki dan udišemo otrov koji nam uništava pIuća

Zanimljivosti

Ovaj proizvod odmah izbacite iz doma: Svaki dan udišemo otrov koji nam uništava pIuća

Proizvod koji uništava pluća

Zasigurno se pitate koji je to proizvod koji uništava pluća, vjerojatno nešto što udišemo. U pravu ste ako ste prvo pomislili da je to nešto što udišemo. Svi volimo lijepe mirise koji nam dodatno krase dom svojim opojnim mirisima. Ako ih i ne koristimo u dnevnim boravcima, onda barem ih imate u svojim kupaonicama.

To su proizvodi osvježivači zraka, a najgore vrste štetni za ljudsko zdravlje su osvježivači prostora u spreju. Osvježivači u spreju će se u par sekundi raširiti našom kupaonicom i prikriti mirise, ali ćete ih na taj način i odmah udahnuti u pluća. Postoji mogućnost da vas ovaj proizvod zbog svog sastava dovede i do alergijskih reakcija, u najmanju ruku do glavobolje i mučnina prolaznog karaktera.

Osobe koje žive u velikim gradovima gdje je koncentracija smoga vrlo visoka i zagrijavanje zraka je povišeno zbog prenaseljenosti nisu u mogućnosti redovito provjetravati zrak u svojim domovima, a unutarnje zagađenje može biti vrlo štetno. Ukoliko niste jedan od ovih nesretnika koji zapravo i ne mogu otvoriti svoje prozore i provjetriti svoj dom, umjesto osvježivača radije redovito provjetravajte svoje prostorije, naročito prostorije u kojima spavate i boravite veći dio dana. Ne zaboravite i na osvježivače koje koristite u svojim automobilima.

Proizvod osvježivač zraka i njegovi štetni sastojci

Proizvodi koji štete ljudskom zdravlju, osvježivači prostora, domova i automobila obično nemaju navedene sve sastojke na svojim deklaracijama, međutim ukoliko primijetite da se u sastavu nalaze ftalati radije nemojte nabavljati takav osvježivač.

Ovi sastojci ftalati su znanstveno dokazano štetni za ljudsko zdravlje jer utječu na smanjenu razinu testosterona i moguće su reproduktivne abnormalnosti. Osvježivači sadrže sastojke koji na sobnoj temperaturi lako prelaze u paru koju ćete udisati, a ta para je štetna za vaše zdravlje.

Mogu vam se pojaviti problemi sa respiratornim sustavom, plućima prvenstveno, a zatim i srčani problemi i kardiovaskularne tegobe. Toksini koje ovaj proizvod sadrži višestruko negativno utječe na vaše zdravlje. Naročito su opasni za osobe koje već imaju problema sa respiratornim sustavom poput astme, bronhitisa, raka pluća, te osobe koje su alergičari može dovesti do po život opasnog stanja ukoliko će izazvati anafilaktički šok alergične osobe. proizvod osvježivač prostora ukoliko ga duže vrijeme koristite svakako će negativno djelovati na vaše zdravlje, stoga budite oprezni.

Prirodna zamjena za proizvod osvježivač

Postoje brojne prirodne zamjene za proizvod osvježivač prostora kojeg kupujete i koji je štetan za vaše zdravlje. Esencijalna ulja jesu po mirisu jaka, ali ako ih koristite u minimalnim količinama mogu biti izvrsna zamjena za proizvod osvježivač zraka. nabavite raspršivač esencijalnih ulja i moći ćete mijenjati mirise prema svom raspoloženju.

Keramičke su zdjelice odlično rješenje, možete ju napuniti vodom i u nju staviti par kapi eteričnog ulja po želi. Takve keramičke posudice mogu imati i prostor ispod u koji možete umetnuti malu svijeću koja će plamenom širiti miris eteričnog ulja intenzivnije. Štapići trske koe možete uroniti u posudu sa vodom i malo eteričnog ulja također su odlično rješenje.

Osušena kora naranči ili drugih citrona koje ćete staviti blizu izvora topline širit će mirise kroz vašu sobu na prirodan način. Jednako tako i osušeno cvijeće može davati mirise vašem domu na prirodan način koji nije štetan za vaše zdravlje. Pripazite samo da kore i osušeno cvijeće ne stavljate na izvor vatre jer će izgorjeti.

Tagovi: