Ova hrana je otrov: Odmah prestanite jesti ove namirnice ako želite dugo i zdravo živjeti

Zanimljivosti

Ova hrana je otrov: Odmah prestanite jesti ove namirnice ako želite dugo i zdravo živjeti

Hrana na bazi mesa koju treba izbjegavati

Koja je to hrana na bazi mesa koja je štetna za ljudsko zdravlje, mnogi već pretpostavljaju. Mislite na suhomesnate proizvode, niste daleko od istine, no postoje dva proizvoda koji su još gori i koji još lošije djeluju na ljudsko zdravlje.

Prvo to su hrenovke bilo kakvog okusa ili bilo kakvog porijekla mesa. Bez obzira radi li se o pilećim hrenovkama, purećim, svinjskim ili na bazi bilo kojeg drugog mesa, vjerujete svega ima samo mesa u hrenovkama ima najmanje. Hrenovke su hrana koja se proizvodi od otpadaka mesne industrije. Crijeva, žile, hrskavice, papci, koža, nokti i meso koje je najlošije kvalitete zajedno se samelju u kašu da se ne može više raspoznati što je što. Na to se dodaju konzervansi, puno soli, soja, začini, voda, škroba, ekstrakt paprike i začudit ćete se dodaje se boja koja se inače nalazi u ruževima za usne. Sam popis sastojaka hrenovki bi vam trebao zgaditi hrenovke jer one doista jako loše utječu na vaše zdravlje.

Vrlo slično je i sa paštetama, uz sve navedeno što se stavlja u hrenovke u paštetu se dodaje više vode i emulgatora i ostalih kemikalija. Najopasnije paštete su paštete u crijevu, više su štetnije od onih u konzervama jer sadrže više konzervansa i emulgatora kako bi mogle dulje opstati na policama dućana.

Margarin je hrana koju svakako trebate izbaciti

Margarin je hrana koja vam nikako ne treba na vašem jelovniku. Margarin se proizvodi iz biljnih ulja i to suncokreta pri vrlo visokim temperaturama. Upravo zbog tih visokih temperatura uništavaju se svi vitamini i antioksidansi koji se prirodno nalaze u uljima i koji su dobri za ljudsko tijelo. Upravo zbog takvog načina prerade margarina u sebi sadrži slobodne radikale koji mogu utjecati rizično na stvaranje stanica raka i utjecati na oštećenja stanica ljudskog tijela.

Ne samo zbog načina proizvodnje već i zbog dodataka kemikalija, konzervansa, emulgatora margarin je hrana koju treba izbaciti iz prehrane jer sa njime unosite štetne tvari u svoj organizam koje će dalje štetno djelovati na vaše tijelo.

Ukoliko volite namaze zamijenite margarin maslacem ili običnom svinjskom masti. A ukoliko volite kolače bilo jesti ili raditi potražite recepte koji ne sadrže margarin na popisu potrebnih sastojaka za izradu kolača i slastica, jer margarin je vrlo često osnovni sastojak slatkih delikatesa i poslastica.

Kokice i sir u listićima hrana koja je jednako štetna

Sir u listićima moramo reći zapravo nije čisti sir, no to valjda i sami shvaćate kada vam se listići sira počnu lijepiti za zube. Pravi sir se topi u vašim ustima i što je stariji to je ukusniji. Pravi sir je zdrav, no listići sira su sve samo ne sir. Oni se proizvode od jedna 50% sira sa dodatkom vode, emulgatora, masnoća i umjetnih boja, te jako puno soli. Sve nabrojano je vrlo štetno za vaše zdravlje pa se radije orijentirajte na pravi sir ako volite sireve, možda ćete platiti malo više nego listiće sira, al u konačnici plaćate za svoje zdravlje. Sir u listićima nije hrana.

Kokice se smatraju vrlo štetne naročito ako su pakirane da se pripremaju u mikrovalnoj pećnici. Znanstvenici su dokazali da se u takvim kokicama nalaze kemikalije koje povećavaju rizik od raka, uništavaju bubrege i utječu na plodnost. Velika većina kokica za mikrovalne pećnice prodaju se u različitim okusima te upravo ti okusi su kemikalije koje dodatno utječu štetno na vaše zdravlje. Radije kupite obične kokice i ispecite ih na štednjaku jer takve kokice nemaju kemikalija u sebi, te ih čak i nutricionisti preporučuju da je to zdrava hrana.

Tagovi: