pain relief

Pain Relief - biljni flaster protiv boli

Kineski recept provjeren stoljećima ima direktno djelovanje te pomaže kod:

 • Svih bolova u tjelu
 • Glavobolje
 • Vrtoglavice
 • Trnjenja ruku
 • Otežanog disanja
 • Bolova u trbuhu, vratu, leđima, grudima ...

Otežano disanje – zašto dolazi do nedostatka zraka

Ljepota i zdravlje

Otežano disanje - zašto dolazi do nedostatka zraka

Otežano disanje – na što upućuje i kada se javlja?

Trenutke pomanjkanja zraka i težeg disanja nazivamo dispnejom. Dispneja, odnosno otežano disanje je jednostavna fizička dijagnoza koja se pojavljuje u raznim slučajevima, često nakon veće i ekstenzivne fizičke aktivnosti. Dispneja je također učestala kod astmatičara i drugih oblika bolesti respiratornog sustava. Otežano disanje češće se javlja kod osoba slabe fizičke spreme i kod osoba slabijeg plućnog kapaciteta. Dispneja zahvaća podjednako muškarce i žene, no postoje istraživanja koja govore kako više zahvaćaju muški spol.

Neovisno o Vašem spolu, ukoliko primjećujete da ostajete bez daha, potencijalno imate dijagnozu. Uz kratki pregled kod liječnika, moći ćete znati kakav je problem u pitanju. Nikada nemojte svoje simptome provjeravati na internetu i na temelju toga zaključivati dijagnozu samostalno. U ovome članku fokusirat ćemo se najviše na pojam dispneje i kako se manifestira. Dispneja ne mora biti znak da imate ozbiljan poremećaj u organizmu, već može biti samo posljedica fizičke aktivnosti visokog stupnja intenziteta. Što još znači nedostatak zraka?

Otežano disanje – kada je potrebno provjeriti vlastito zdravstveno stanje?

Naš organizam i njegova kompleksnost posljedica su milijuna godina evolucije, a jako je teško jedan simptom povezati samo s jednom dijagnozom i toga se držati kao pijan plota. Kada je u pitanju problem s disanjem, to obično upućuje na probleme krvožilnog ili respiracijskog sustava. Međutim, disanje je također uvjetovano radom mozga, stoga može na trenutke biti jako komplicirano donijeti sud što je odgovorno za Vaše otežano disanje. Upravo zato, savjetovanje s medicinskim stručnjacima je jedini pametni savjet koji možete dobiti online.

Otežano disanje može biti rezultat povišene razine ugljičnog dioksida u krvi, a isto tako kiselina u krvi također može navesti tijelo na teže disanje i na osjećaj kratkog daha. Idite specijalistu onda kada znate da Vaše disanje nije otežano radi jedne fizičke aktivnosti, već se javlja opetovano u različitim slučajevima. Ne prepuštajte ovakve situacije sreći, već se odmah pregledajte. Kao što smo rekli, razlozi mogu biti vrlo različiti i složeni.

Otežano disanje – kako se dijagnosticira i liječi?

Višestrukost uzroka otežanog disanja podrazumijeva da postoji više načina za dijagnostiku, a isto tako i za liječenje. Pri ustvrđivanju Vašeg problema, povijest kroničnih bolesti, popis alergija i slično značajno može ubrzati proces dijagnoze. Liječnik će pacijenta svakako upitati koliko se često događa otežano disanje, u kojoj mjeri i koliko dugo obično traje. Popratni testovi obično uključuju slušanje pluća i srca stetoskopom, a nadalje se obavlja RTG pluća, ultrazvuci, krvne pretrage i još neke druge pretrage koje ovise o prirodi bolesti.

Kad je u pitanju liječenje otežanog disanja, prestanak pušenja je uvijek prvi korak, a pušači koji se nađu u situaciji da imaju otežano disanje morat će se ostaviti ovog poroka. Teškoće pri disanju neće se riješiti mijenjanjem klasičnih cigareta s onima električnima. Premda je marketing ovih cigareta jak i dalje se radi o inhaliranju nepoželjnih supstanci i ne biste to trebali smatrati zdravijom alternativnom – ona to svakako nije. Teškoće pri disanje rješavaju se boljom krvnom slikom, fizičkom aktivnošću i sveukupno boljim načinom življenja.

Tagovi:

pain relief

Pain Relief - biljni flaster protiv boli

Kineski recept provjeren stoljećima ima direktno djelovanje te pomaže kod:

 • Svih bolova u tjelu
 • Glavobolje
 • Vrtoglavice
 • Trnjenja ruku
 • Otežanog disanja
 • Bolova u trbuhu, vratu, leđima, grudima ...