Osobni stečaj

Financije

Osobni stečaj

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:33
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je točno osobni stečaj

Osobni stečaj termin je koji se odnosi na građane koji su se silom prilika našli u situaciji u kojoj više nisu financijski sposobni pokrivati svoja dugovanja. Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo novonastale globalne krize koja je ostavila veliki trag na svim našim životima. Dok su neki uz nastalu situaciju uspjeli prosperirati, velik broj građana našao se u financijski izrazito teškoj situaciji.

Gubitak financijske stabilnosti najčešće započinje sa uzimanjem kredita u razdoblju kada smatrate da ćete ga moći otplaćivati. Problem nastaje kada radi neočekivanih životnih prilika izgubite većinu ili sva svoja mjesečna primanja pa radi toga nemate od kuda otplaćivati dugove koji se samo gomilaju. Kada dugove više nije moguće vraćati i ne vidite izlaz iz trenutne situacije, pravo je vrijeme da razmislite o tome da objavite osobni stečaj. Stečaj se često naziva i osobnim bankrotom ili stečajem potrošača. Radi se o zakonski reguliranoj opciji koja vam dugoročno može pomoći otplatiti svoje dugove i dovesti financije u red.

Kako se pokreće osobni stečaj

Kada uzimate kredit za kuću ili novi automobil, zasigurno ne razmišljate o tome da će vam se život možda iznenada preokrenut i nećete više imati od kud otplaćivati svoje rate kredita. Budite svjesni svoje financijske situacije i pripazite da se ne zadužujete u iznosima iznad vaših trenutnih mogućnosti. Ipak, život je nepredvidiv pa na neke situacije jednostavno ne možete računati niti možete na njih utjecati. Ako vaša zaduženja postaju prevelika da bi ih mogli nastaviti pokrivati, dobro je informirati se o tome kako se pokreće osobni stečaj i tko ima pravo na njega.

Osobni stečaj mogu proglasiti privatne osobe ali i fizičke osobe poput obrtnika ili firmi. Bitno je samo ispuniti neke preduvjete kako bi ostvarili pravo na proglašenja bankrota. Građani moraju imati dugovanje od bar 30 000 kuna i barem tri mjeseca neplaćenih dugova dok obrtnici moraju imati novčane obveze u iznosu manjem od 100 000 kuna te mogu imati najviše 20 vjerovnika.

Kako funkcionira osobni stečaj

Osobni stečaj pokreće se sa ciljem lakše i kontrolirane otplate nagomilanih dugova. Proces prijave odrađuje se u poslovnicama FINA-e, a sa sobom morate donijeti dokumentaciju u kojoj su vidljivi svi vaši aktualni dugovi zajedno sa rokovima za otplatu istih te sva vaša imovina. Pokretanje procedure plaćate 300 kuna, a nakon što se proglasi osobni stečaj pokreće se sudski postupak s kojim se određuje način na koji će se vaši dugovi otplaćivati.

U tom trenu vi gubite kontrolu nad svojim financijama jer vam se dodjeljuje stručna osoba koja određuje prema kojem planu otplate će se vaša primanja koristiti. Ako dobivate plaću, većina će otići na otplaćivanje dok će tek manji dio ostati vama za sve osnovne životne troškove. Bankrot nije kraj vašeg života jer uz dobar plan otplate moguće je preokrenuti cijelu situaciju i riješiti se dugova. Čak ako i ne uspijete vratiti svoje dugove, postoji šansa da se oni u potpunosti otpišu ako ih preko 5 godina niste uspjeli otplatiti.

Tagovi: