Olfen gel – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Olfen gel - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Olfen gel djelovanje

Olfen gel je vrlo jak protuupalni lijek koji djeluje i analgetski smirujući bolove i protuupalno smirujući upalne procese. Ovaj emulgirajući gel se nanosi na kožu direktno gdje se nalazi upalni i bolni proces, te djeluje anestetski na način da odmah umanjuje bol, te to anestetsko djelovanje traje satima.

Olfen gel se primjenjuje i djeluje na akutna uganuća, upala tetiva, mišićnih bolova, iščašenja, no djeluje i kod kroničnih bolesti poput osteoartritisa zglobova koljena i šaka. Moguće ga je primjenjivati na leđima, vratnom dijelu kralježnice jer smiruje upalne procese mišića, tetiva i ligamenata. Sportašima je ovaj gel vrlo omiljen jer bolne ligamente, mišiće i tetive mogu brzo oporaviti korištenjem gela.

Ovaj gel se nabavlja bez recepata i s obzirom da smanjuje bolove i smiruje upalne procese osteoartritisa, problema sa koštano-mišićnim sustavima vrlo je popularan za liječenje brojnih akutnih i kroničnih stanja koja izazivaju bolove, upalne procese, ali i sportske ozljede i preopterećenja uslijed težiš fizičkih naprezanja kakva sportaši obično rade.

Olfen gel nuspojave

Preporuka je koristiti Olfen gel tri do četiri puta na dan na bolno mjesto ako je pakiranje 10 mg/g, no ako je pakiranje 20 mg/g koristi se dva puta dnevno kako ne bi došlo do predoziranja s obzirom da ima i anestetsko djelovanje. Kako se ne bi pojavile nuspojave ne preporučuje se koristiti na većim površinama tijela.

Olfen gel se nanosi na bolno područje laganim masažnim pokretima kako bi se gel upio u dublje slojeve ispod kože, a nakon upotrebe ruke treba temeljito oprati jer gel ne smije doći u kontakt sa sluznicama očiju, nosa i usta.

Kako ovaj gel sadrži diklofenak koji pripada nesteroidnim protuupalnim lijekovima on se aktivira u dubljim slojevima ispod kože i djeluje na upalu i bol u mišićima, tetivama i zglobovima gdje je izvor boli. Pripazite ukoliko ste alergični na sastojke kako ne biste izazvali alergijske reakcije. Ovaj gel ne ulazi u cirkulaciju krvi pa čak i bolesnici sa oštećenjem bubrega i jetre smiju upotrebljavati ovaj gel za smanjivanje bolova i liječenje upalnih procesa.

Olfen gel iskustva i cijena

Iskustva korisnika koji su upotrebljavali Olfen gel ukazuju na pozitivno djelovanje gela kada su upalni i bolni procesi u pitanju, bez obzira na uzrok. Sportašima je ovaj gel vrlo dobro poznat jer uklanja bolove i upalne procese nakon napornih vježbanja u mišićima, tetivama i ligamentima s obzirom da ih sportaši tokom vježbanja često preopterećuju.

Korisnici potvrđuju da čak i kod bubrežnih i jetrenih bolesti moguće je koristiti ovaj gel bez nuspojava i daljnjih oštećenja bubrega i jetre jer gel ne ulazi u cirkulaciju krvotoka, te s ene širi do vitalnih organa u ljudskom tijelu. djelovanje ovog nesteroidnog protuupalnog lijeka se zadržava na bolnim mjestima ispod kože gdje je gel nanesen i smiruje bolove i upalne procese. Olakšanje se osjeća vrlo brzo, bol se smanjuje a upala se smiruje kroz par dana, a možda i kroz par sati ovisno koliko se upala razbuktala.

Cijena Olfen gel-a je oko 75 kuna (oko 10 eura) pa s obzirom na učinak i na to da se može nabaviti bez recepta nije preskup uz djelovanje koje ima na bolove i upalne procese.


Tagovi: