Olfen gel cijena gdje kupiti

Zanimljivosti

Olfen gel cijena gdje kupiti

Olfen gel – primjena i djelovanje

Olfen gel sadrži aktivnu tvar diklofenak, koja pripada kategoriji lijekova poznatih kao nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID). Olfen gel sadrži u sebi djelatnu tvar diklofenak. Diklofenak ima sposobnost suzbijanja upala, smanjenja boli i snižavanja povišene tjelesne temperature. Diklofenak djeluje inhibirajući enzime koji su uključeni u procese upale i bolne senzacije, što rezultira olakšanjem simptoma. Osim toga, ima svojstvo smanjenja otoka i poticanja poboljšane pokretljivosti zglobova kod osoba koje pate od stanja poput osteoartritisa ili reumatoidnog artritisa. Ovaj lijek je namijenjen za terapiju kod odraslih osoba i adolescenata starijih od 14 godina. Olfen se primjenjuje kod akutnih ozljeda poput uganuća, iščašenja ili modrica uzrokovanih tupim traumama, za ublažavanje boli u mekim tkivima oko zglobova, kao što su tetive, ligamenti burze, ovojnice od tetive, i zglobne kapsule koje se nalaze kod osteoartritisa prstiju i koljena, kod epikondilitisa, što je upala hvatišta tetive u području lakta, često nazivanog teniski ili golferski lakat i za smanjenje akutne mišićne boli, primjerice u leđima.

Olfen gel – upute i nuspojave

Olfen gel se treba koristiti prema uputa navedenim na pakiranju ili kako Vam je liječnik ili ljekarnik preporučio. Za odrasle i adolescente starije od 14 godina, gel se treba primjenjivati 3 do 4 puta na dan. Količina gela koju trebate koristiti varira ovisno o veličini tretiranog područja, obično od veličine trešnje do veličine oraha. Maksimalna dnevna doza je 16 grama gela. Olfen nije namijenjen djeci i adolescentima mlađim od 14 godina. Gel nanesite na zahvaćeno područje tankim slojem i nježno utrljajte u kožu. Operite ruke nakon primjene, osim ako se liječi ruka. Trajanje liječenja ovisi o simptomima i osnovnoj bolesti, no ne smije se koristiti dulje od tjedan dana bez liječničke preporuke. Olfen gel može uzrokovati određene nuspojave. Moguće nuspojave koje se mogu pojaviti nakon korištenja gela su naticanje lica, perutanje kože, crvenilo, ekcem, dermatitis, svrbež, kožni osip, gnojni osip, oteklina, dehidracija kože, problemi s disanjem, probavne smetnje i osjetljivost na svjetlost.

Olfen gel – cijena i gdje kupiti

Olfen gel se mora držati van dohvata djece. Ne smije se koristiti gel nakon isteka roka valjanosti navedenog na kutiji ili tubi, što se odnosi na zadnji dan navedenog mjeseca. Lijek čuvajte u njegovom originalnom pakiranju te ga držite podalje od izvora svjetlosti i topline. Što se tiče sastava, gel sadrži aktivnu tvar diklofenak, te 1 gram gela sadrži 11,6 miligrama diklofenak dietilamina. Ostali sastojci koji se nalaze u lijeku su kokoilkaprilokaprat, karbomer, tekući parafin, makrogolcetostearileter, dietilamin, izopropilni alkohol, propilenglikol i miris. Olfen gel je bijele boje te dolazi u aluminijskoj laminiranoj tubi sa zaštitnom membranom od polietilena i navojnim polipropilenskim zatvaračem. Gel je dostupan za kupiti u raznim veličinima, te je dostupan u pakiranjima od po 30 grama, 50 grama, 60 grama, 100 grama, 120 grama i 150 grama u tubi. Na tržištu ne moraju biti dostupne sve veličine pakiranja. Gel se može kupiti u svim ljekarnama na liječnički recept, te dolazi po odličnoj cijeni.

Tagovi: