Ostelife - obnavlja zglobove i kralježnicu

Brzo i efikasno djelovanje
 • Brzo neutralizira upalu
 • Zauvijek se riješi boli
 • Uklanjanje edema i upala
 • Sprječavanje grča i bolova
 • Obnova hrskavice i zglobova
 • Obnova funkciju zglobova

Obnova hrskavice zglobova bez operacije

Sponzorirano

Obnova hrskavice zglobova bez operacije

Obnova hrskavice kod zglobova

Hrskavica je elastično vezivno tkivo koje se nalazi u mnogim strukturama ljudskog tijela. Nalazi se u grudnom košu, nosu, bronhijama i ušima, kao i među kralješcima, u laktovima, koljenima, kukovima. One su vam manje elastične od mišića, te nisu tako čvrste kao kosti, . Njihova je glavna funkcija da vam omogući pokretljivost zglobova, te sprečava da se kosti oštete jedna o drugu. Najbitnije je da vas zaštite od povrjeda, posebice kod hrskavice kod koljena. Kada su hrskavice zdrave, onda se zglobovi normalno savijaju i pokreću, no kada nisu zdrave onda će doći do problema pri izvođenju pokreta. Razni faktori mogu uzrokovati probleme s hrskavicom, poput starenje organizma i bolesti poput osteoartritis koji najčešće pogađa dijelove tijela poput na primjer zglobove ramena, vrata, kukova, koljena, te ručnih i nožnih zglobova. Obnova hrskavice može biti dugotrajni proces, i treba dosta vremena dok se ne obnove do normalne razine. U nastavku ćemo vam reći kako se može obnova hrskavice napraviti.

Način za obnova hrskavice

Kod obnova hrskavice postoje vam načini kako možete spriječiti oštećenje hrskavice i drugi problemi koji se mogu pojaviti, a prvi način kako to možete napraviti je da konzumacija namirnica koje su bogate amino-kiselinom lizin, one su vam od izuzetno velike pomoći, jer one vam sudjeluju u obnavljanju kolagena, koji je inače bitan sastojak kod hrskavice. Pošto se kolagen ne stvara sam od sebe u organizmu, potrebno ga je unositi kroz hranu, a ona vam obiluje u namirnicama kao što su vam to mahunarke, bakalar, crveno meso, jaja, sir, soja, sušeno voce i drugo. Veoma važna vam je i supstanca kondroitin za obnova hrskavice i održavanje njenog dobrog zdravlja. Kondroitin vam apsorbira vodu u vezivnom tkivu, čime se onda čuva i elastičnost i gipkost hrskavice. Ova supstanca se može dobiti iz hrskavice morskog psa, te iz svinja i krava, te ih isto tako možete pronaći u ljušturi rakova, jastoga i slično.

Kako se može obnova hrskavice napraviti bez operacije

Postoje još načini kako možete održati dobro zdravlje ne samo za hrskavicu već i za zglob da vam normalno funkcionira. Bitno je za obnova hrskavice i zglobovi je da održavate tjelesnu težinu na normalnoj razini, jer vam višak kilograma može preopteretiti zglobove te tako izazvati deformacije i oštećenja hrskavice. Stoga, zdravo se hranite i jedite raznovrsno. Unosite veću dozu kalcija, jer je kalcij izvrstan kod obnova hrskavice, te osim što možete uzimati u obliku suplemenata, ujedno ih možete unijeti kroz mlijeko, mliječne proizvode, banane i integralnog brašna. Bitno je da ne jedete previše zasićenih masti, mesa, škroba, te procesuiranog šećera. Također, bavite se s nekom aktivnošću, no nemojte ići preko svojih limita jer tako možete stvoriti više problema nego koristi za sebe i svoje tijelo. I najbitnije od svega, nemojte nositi preteške stvari i rasporedite težinu koju nosite u rukama, jer tako ćete spriječiti trošenje i oštećenje hrskavice u zglobovima.

Tagovi:

Ostelife - obnavlja zglobove i kralježnicu

Brzo i efikasno djelovanje
 • Brzo neutralizira upalu
 • Zauvijek se riješi boli
 • Uklanjanje edema i upala
 • Sprječavanje grča i bolova
 • Obnova hrskavice i zglobova
 • Obnova funkciju zglobova