Norvasc tablete (5, 10 mg) – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Norvasc tablete (5, 10 mg) - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Norvasc tablete – što su i kako djeluju?

U današnje vrijeme lako dostupnih informacija dobro je informirati se o svemu pa tako i o lijekovima koje unosimo u svoje tijelo. Ako vam je doktor propisao Norvasc tablete, vjerojatno vas zanima o čemu se tu radi. Iako vrijedne informacije možete pronaći na uputi o lijeku koju svakako morate pročitati, tu ćemo vam navesti neka dodatna objašnjenja.

Ovaj lijek se koristi za liječenje visokog tlaka (hipertenzije). Također, ovaj lijek se može koristiti pri liječenju određenih tipova boli u prsištu poput angina. Ključna stvar koju trebate znati je Norvasc tablete djeluju na način da opuštaju krvne žile i tako omogućavaju lakši i brži protok krvi kroz žile. Ako je pak bolesnik obolio od angine, ove tablete će djelovati na način da će omogućiti bolju opskrbu srca krvlju i sprečavati pojavu bolova u prsima. U svakom slučaju, prije korištenja ovog lijeka potrebno je konzultirati se sa svojim liječnikom i provesti sve potrebne mjere i opreze.

Norvasc tablete – mjere opreza i nuspojave

Nikako nemojte uzimati Norvasc tablete ako ste alergični na njegove aktivne sastojke, ako imate niski tlak ili pak suženje aortnog srčanog zaliska, kao i ako bolujete o zatajivanja srca. Uložite posebnu pažnju ako ste imali nedavni srčani udar, ako imate bolesti jetre ili ako ste starije životne dobi. Svakako i bez dvojbe kontaktirajte svog liječnika za savjet. U vezi mogućih nuspojava vrijedi istaknuti sljedeće: Ako osjetite pojavu čudnog disanja, bolova u prsima, kratki dah, oticanje očnih kapaka ili oticanje jezika, odmah, bez oklijevanja kontaktirajte svog liječnika.

Česte nuspojave mogu biti glavobolja, pospanost, bol u trbuhu, mučnina, oticanje gležnjeva, svjesni doživljaj otkucaja srca, umor itd. Manje česte nuspojave su promjena raspoloženja poput tjeskobe, pa čak i depresije, nesanica, drhtanje, gubitak osjeta boli, povraćanje, ispadanje kose, kihanje i curenje nosa, osjećaj umrtvljenosti i trnci u ekstremitetima, bol u zglobovima itd. U vrlo rijetke nuspojave spada smanjeni broj bijelih krvnih stanica i trombocita. U svakom slučaju, Norvasc tablete uzimajte isključivo na recept od doktora.

Norvasc tablete – cijena i iskustva

Norvasc tablete trebali bi isključivo uzimati na recept od liječnika. Upravo zato, HZZO vam takve tablete subvencionira stoga vas cijena ne treba brinuti jer će lijek biti besplatan. U prodajnoj cijeni, jedan paket od 30 komada od 5 mg iznosi 15 kn. U vezi iskustva pacijenata koji su koristili ovaj lijek valja istaknuti sljedeće. Na internetu je uvijek moguće pronaći razna iskustva upravo zato što ne reagira svaka osoba isto na lijek.

To što je jedna osoba reagirala loše i razvila nuspojave ne znači odmah da je lijek loš i da neće djelovati u vašem konkretnom slučaju. Upravo zato, savjetujemo vam da se ne oslanjate na mišljenja ljudi na internetu već da vjerujete svom liječniku. Samo na taj način Norvasc tablete ćete koristiti na ispravan način, u skladu su njegovom namjenom i u skladu sa svim mjerama opreza. Zdravlje osobe je najbitnije i uvijek trebamo ulagati u njega, a jedan takav način svakako je pažljiv unos potrebnih tableta.

Tagovi: