Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći

  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte

 

Neugodan miris nogu – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Neugodan miris nogu - uzrok i liječenje

Neugodan miris nogu – uzrok

Neugodan miris nogu je nešto što se može dogoditi mnogima od nas te nije to tako rijetka pojava. Uglavnom je prolaznog karaktera te kroz dan dva prođe to i zapravo se zna zbog čega se i pojavi taj slučaj. No, ponekad se zna dogoditi da neugodan miris nogu se nestaje i da je i dalje prisutan. Znamo da nam se noge odnosno stopala znoje, u principu svaki dan nam svaka noga za sebe izbaci van oko četvrtine litre znoja koji se inače kroz kožu normalno isparava. No, ponekad se znoj zadrži u žlijezdama i nakupi se te se potom stvore gljivice koje onda mogu izazvati taj neugodan miris koji se pojavi oko vaših nogu i stvara vam nelagodu zbog toga. Postoje neki razlozi zbog čega se znoj ne ispari već se zadrži, a mi ćemo sve o tome reći u članku te vam ujedno kazati koji su drugi razlozi i kako liječiti ovo stanje.

Neugodan miris nogu – simptomi

Gljivice na nogama su broj jedan razlog zbog čega vam se pojavi neugodan miris nogu. Gljivice na nogama se pojavljuju zbog toga kada nosite pretijesnu obuću u kojoj vam noge ne mogu normalno disati, kada vam se stopala puno znoje, kada ne vodite adekvatnu brigu o higijeni stopala ili kada idete često u javne prostore poput bazena ili teretane pa vam se mogu pojaviti gljivice na nogama. Inače se ovo stanje s pojavom gljivica na nogama naziva i atletsko stopalo upravo zbog toga što se često javlja kod profesionalnih sportaša koji provode puno vremena na treneru i u svlačionicama koje ne moraju uvijek biti higijenski dobre. Najbolji način da izbjegnete neugodan miris nogu i pojavu gljivica na stopalima je da poduzmete sve mjere da prevenirate i spriječite njegovu pojavu. Više o tome kako se liječi ovo stanje i kako možete ubuduće spriječiti pojavu gljivica na stopalima vam slijedi u nastavku.

Neugodan miris nogu – liječenje

Srećom, pa postoje razni načini kako možete tretirati neugodan miris nogu i spriječiti njegovu ponovnu pojavu. Najbolji za to način vam je kroz održavanje pravilne i redovite higijene vaših stopala što znači da temeljito operete svoja stopala s antibakterijskim sapunom posebice oko područja nožnih prstiju. Također vam je dobro koristiti puder, kukuruzni škrob ili sodu bikarbonu kako biste održali stopala suhim. Dobro vam je natapati stopala u slanim kupkama ili kupkama s jabučnim octom. Bitno je da mijenjate obuću i da ne hodate stalno u istim cipelama kako bi se obuća mogla kvalitetno osušiti i prozračiti. Bitno je da svaki dan mijenjate čarape. Također, dobro vam je da radite pedikuru odnosno da uklonite višak tvrde kože sa stopala jer se u staroj koži mogu stvoriti mikrobi koji uzrokuju neugodan miris nogu. Promjena prehrane vam može jako pomoći kod kontroliranja znojenja i smrada stopala. Ako imate gljivice na nogama koristite antimikotičku kremu ili otopinu za to. Preporučljivo je da nosite pamučne čarape i prozračne cipele kako se ne bi opet pojavile gljivice i da vam se noge manje znoje.

Tagovi:

Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći

  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte