Potencija.net

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju

  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega

Neplodnost kod muškaraca – simptomi i liječenje

Ljepota i zdravlje

Neplodnost kod muškaraca - simptomi i liječenje

Neplodnost kod muškaraca zbog abnormalnosti građe i mjesta testisa

O neplodnosti muškaraca je sve više spoznaja, a nek stvari su već dugo poznate. Ako se muškoj bebi u prvih šest mjeseci ne spuste testisi prirodno ili kirurški, posljedica može biti neplodnost. Ako je testis zapeo ne pola puta izvan uobičajene putanje, ponašat će se kao i nespušteni testis. “Vodena kila” testisa nakuplja bistru tekućinu, varikocela je proširenje venskih kanala u sjemenoj vrpci i ometa proizvodnju i transfer sjemena. Neplodnost kod muškaraca zbog abnormalnosti građe i mjesta testisa, dakle mnogo različitih uzroka može utjecati na plodnost muškarca.

Tumori ili ozljede testisa, uklještenje ili kila testisa, upala skrotuma, sve ovakve situacije zahtijevaju hitan pregled i odgovarajuće liječenje, a često i hitnu operaciju. Neplodnost kod muškaraca pretragom spermiograma utvrđuje količinu i kvalitetu spermija, te njihovu pokretljivost. Prirođene i stečene anomalije se obično rješavaju kirurški, tumore treba odmah liječiti, a eventualne druge uzroke neplodnosti treba detaljno istražiti i liječenjem muškarcu pomoći da ipak postane otac.

Neplodnost kod muškaraca, prehrana, vježbanje i ovisnosti

Među fizičkim uzrocima muške neplodnosti su pretilost, koja uzrokuje i psihičke i fizičke probleme, zatim spolne bolesti, erektilne disfunkcije koje također mogu biti i fizički i psihički problem. Neplodnost kod muškaraca, prehrana, vježbanje i ovisnosti, dakle uz zdrave prehrambene navike je nužno i dovoljno kretanja, ali bi trebalo izbjegavati intenzivno i agresivno vježbanje. Muškarac koji se bori s neplodnosti bi svakako trebao izbjegavati droge, alkohol i druge opijate. Ovisnost o seksu i stalnim promjenama partnerica također može “istanjiti” muški spermiogram.

Klamidija može začepiti muške sjemenovode, a oni muškarci koji često mijenjaju partnere su izloženiji spolnim bolestima. Neplodnost kod muškaraca je često posljedica ozljede testisa i može biti trajna. Odavno se zna da dječake treba čuvati od zaušnjaka, jer oni koji ih prebole vjerojatno će biti neplodni. Nekada se mislilo da je kod neplodnih parova uglavnom žena kriva, danas se zna da je i muški reproduktivni sustav vrlo osjetljiv i da ga treba liječiti.

Neplodnost kod muškaraca, druge bolesti, lijekovi i ostali uzroci

Za autoimune bolesti se zna da mogu utjecati i na mušku plodnost, ali utječe i dijabetes, kao i druge teške bolesti. Od tumora je svakako za plodnost najopasniji tumor testisa, ali i tumor prostate, a opasna je i sama upala testisa. Neplodnost kod muškaraca, druge bolesti, lijekovi i ostali uzroci, terapijski postupci i lijekovi koje muškarac uzima zbog drugih težih i teških bolesti itekako utječu na mušku plodnost.

Kemoterapija i zračenje također ostavljaju posljedice na proizvodnju spermija. Za mnoge infekcije se brzo utvrdi da su bakterijskog porijekla i ako se odmah pristupi adekvatnom liječenju, spermiogram se može popraviti. Neplodnost kod muškaraca se liječi prema uzroku, anomalije se ispravljaju kirurški, upale često zahtijevaju terapiju antibioticima, ponekada su nužni lijekovi za poticanje cirkulacije, a za to je vrlo koristan i vitamin E, a hormonska terapija se propisuje po potrebi. Ako je neki od lijekova za druge bolesti “kočničar”, traži mu se zamjena.

Tagovi:

Potencija.net

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju

  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega