Ne treba vam kemijsko ni dubinsko čišćenje. Evo kako možete sami očistiti sjedala u svom automobilu: Genijalan trik koji vrijedi isprobati

Ne treba vam kemijsko ni dubinsko čišćenje. Evo kako možete sami očistiti sjedala u svom automobilu: Genijalan trik koji vrijedi isprobati

Evo kako praktično napraviti potpuno čišćenje sjedala automobila

Automobil je mnogima od nas često prijevozno sredstvo. Zbog takve učestalosti korištenja, nerijetko dođe do nezgode poput prolijevanja ili kakvog drugog onečišćenja sjedala. Prljava sjedala nisu nikome ugodna, nehigijenska su i potrebno ih je što prije očistiti. Naravno, dubinsko čišćenje automobilskih sjedala u čistionici za automobile je skupo. Dobra vijest je što postoji puno praktičniji, jeftiniji i jednostavniji način čišćenja automobilskih sjedala. Sve što trebate su namirnice koje već vjerojatno imate doma i od kojih ćete napraviti smjesu koja učinkovito čisti mrlje. Potrebna vam je naime soda bikarbona, malo vinskog octa (svakako bijelog) i jedna stara četkica za zube. U posudu dodajte tri jušne žlice sode bikarbone i malo octa. Gustoća treba biti takva da izgleda kao pasta, jer takva gustoća smjese će biti najučinkovitija za čišćenje sjedala. Potom takvu smjesu nanesite direktno na četkicu za zube i zamrljani dio sjedala dobro istrljajte četkicom. Potom ostavite da se utrljana pasta sasuši, a zatim to područje pređite usisavačem. Učinak bi vas mogao iznenaditi!

Čišćenje automobila vam predstavlja muku? Evo nekoliko praktičnih savjeta!

Čišćenje automobila predstavlja onaj posao koji nije svima uvijek drag. Naime, katkada vam se ne da na gotovo tjednoj bazi voditi svog limenog ljubimca u praonicu. Uz to, učestalo čišćenje automobila nije ni baš jeftino. Evo nekoliko savjeta kako da učinkovito čistite auto, a da pri tom uštedite i vrijeme i novac. Kad je riječ o vanjskom čišćenju, idući put kada budete u autopraonici, operite auto s voskom. Vosak omogućava da prljavština sklizne s auta i na taj način će vam auto duže ostati čist. Kada je riječ o unutarnjem čišćenju, od pomoći može biti ako imate garažu. Tada možete u vlastitoj garaži, bez nepotrebnog odlaženja na autopraonicu, uključiti usisavač i usisati auto i pri tom uštedjeti. Ako te pak zamazali vaša sjedala i ne možete ih očistiti usisavačem, postoji jednostavan trik: Nanesite pjenu za brijanje na prljavi dio sjedala, pričekajte par minuta i zatim cijelo to područje dobro istrljajte suhom krpom!

Zaprljala su vam se sjedala u autu? Evo čišćenje treba izgledati!

Svakom od nas koji redovito koristimo auto se barem jednom dogodilo da smo zaprljali sjedalo automobila. Pili smo kavu i prolila, jeli smo McDONALD'S u autu i kapnuo je kečap, te sto drugih načina na koje se naše sjedalo može zaprljati. Zaprljana sjedala nisu ni malo ugodna, jer osim što ostavljamo loš dojam kada netko dođe u naš auto, zaprljana sjedala nisu ni higijenska. Ako vam se tako nešto dogodilo, evo kako možete odraditi čišćenje u kućnoj radinosti i pri tom uštedjeti novac za skupi odlazak u kemijsku čistionicu. Uzmite bijeli vinski ocat i dodajte toplu vodu. U tu smjesu možete dodati i malo tekućeg deterdženta za pranje suđa, koji je po mogućnosti svijetle boje. Smjesu dobro izmiješajte te nanesite četkom na zaprljano područje i dobro istrljajte. Ostavite par minuta da smjesa odstoji, a potom ju pobrišite s mokrom krpom i ostavite da se suši. Većina mrlja bi trebala otići ako koriste ovakvo čišćenje auta!


Tagovi: