Ne radite grešku! Skinite grudnjak prije spavanja. Stručnjaci se oglasili, ovo morate odmah znati.

Ne radite grešku! Skinite grudnjak prije spavanja. Stručnjaci se oglasili, ovo morate odmah znati.

Zašto je bitno skinuti grudnjak prije spavanja

Mi spavamo trećinu života, te je stoga veoma bitno da se pritom dobro naspavamo i da nam je pritom udobno dok spavamo. Mnogima od nas je veoma bitno da nam je udobno u krevetu kako bismo mogli što lakše zaspati. Uglavnom žene često nose spavaćice ili set pidžama za spavanje, a neke također nose i grudnjak dok spavaju. Zasigurno ste i vi čuli za mit kako grudnjak pomaže kod održavanja čvrstih grudi kada ga nosite tokom noći. Neke žene zaista ga u nose grudnjake tokom spavanja kako bi izbjegle da im se grudi objese, a ujedno im ne smeta prilikom nošenja tokom noći. No, to ovisi koji tip grudnjaka nosite, jer ako se radi o pamučnom, mekom grudnjaku naravno da vas ne bude smetalo. Ali, ako se radi o onom sa žicom, može vam stvarati neugodnu bol tokom noći. Iako može biti udobno nositi ga tokom spavanja, posebice ako imate poveće grudi, ne znači da će vam on pomoći oko sprječavanja obješenih grudi.

Kako grudnjak utječe na vas ako ga nosite tokom spavanja

Ne postoje čvrsti dokazi koji bi podupirali teoriju da nošenje grudnjaka tokom noći će vam pomoći kod rješavanja problema s obješenim grudima ili da će ono spriječiti taj problem u budućnosti. Inače kažu da možete bez ikakvog problema nositi grudnjak u krevetu, no samo ako vam ne stvara nelagodnu bol i možete s time spavati ugodno. No, ako vam smetaju, onda je najbolje da ga ne nosite. Kao što kažu mnogobrojni svjetski stručnjaci, nošenje grudnjaka u krevetu vam ne bude pomoglo da vam održi izgled vaših grudi i da spriječe opuštanje grudi, što se normalno događa kako sve više starimo. Ukoliko nosite grudnjak tokom spavanja, ne morate se brinuti da će utjecati na vaše zdravlje. Zadnjom studijom je dokazano da nema utjecaja na razvoj raka dojke, te ne bude ni u jednom drugom pogledu utjecalo na vaše opće zdravlje. Stoga, ako volite ga nositi tokom spavanja, ne morate se bojati za vaše zdravlje.

Uvijek skinite grudnjak prije spavanja

Iako nošenje grudnjaka tokom spavanja nema lošeg utjecaja na zdravlje, ipak nošenje krivog grudnjaka može loše utjecati na zdravlje. Mnogo žena bez da su svjesne toga, nose ponekad krivi grudnjak, bilo da nose preuski ili preveliki model. Bitno je da, ako nosite grudnjak tokom spavanja, da nosite onaj koji nema žice i koji je napravljen od mekanog materijala. Također, ako je bitno da nosite odgovarajuću veličinu u kojemu se osjećate ugodno i gdje vas ništa ne stišće i ne usiječe vam se u kožu. Veoma je bitno da nosite pravi broj kako ne bi vam preuski grudnjaci uzrokovali iritaciju grudi i probleme tokom spavanja. Najčešće grudnjake nose žene koje imaju velike grudi, posebice ako vole spavati na leđima. Možete bez ikakvog problem spavati u grudnjaku, samo je bitno da odaberete onaj koji je napravljen od mekanog i prozračnog materijala bez da ima žice, i da je naravno u pravom broju kako vam ne bi uzrokovalo probleme ili iritaciju.


Tagovi: