motion free

Anti-ageing eye massager - riješite se podočnjaka

Trostruko djelovanje protiv starenja.

  • brzo daje rezultate
  • kompaktan i lagan
  • jednostavan za korištenje
  • vraća samopouzdanje
  • suvremena tehnologija

Natečeni podočnjaci – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Natečeni podočnjaci - uzrok, simptomi, liječenje

Natečeni podočnjaci, uzroci

Natečeni podočnjaci ili vrećice ispod očiju su blaga natečenost kao i promjena boje ispod naših očiju. Javljaju se kod osoba svih životnih dobi, iako se najčešće pojavljuju kod osoba u zrelijim godinama. I dok natečene podočnjake najviše vežemo uz umor, oni su sasvim prirodna pojava kako tijelo stari. Naime, kako starimo, tkivo oko naših očiju lagano gubi na svojoj elastičnosti i krene slabiti. Kao pojavu možemo dobiti obješene kapke, vidljive bore oko očiju i podočnjake.

Natečeni podočnjaci su u većini slučajeva samo estetski problem i rijetki su scenariji kada su oni simptom ozbiljnijeg zdravstvenog stanja. U većini slučajeva hladni oblozi će pomoći kod njihovog povlačenja. Koji su najčešći uzroci nastanka podočnjaka? U najčešće uzroke ubrajamo: Starenje osobe, nezdrav životni stil, pretjerana izloženost UV zrakama, nedostatak kvalitetnog sna i odmora, svakodnevni stres, pušenje i uživanje u alkoholu, razne alergije i moguće bolesti. Podočnjaci se povlače sami od sebe, no ukoliko primijetite da su oni veoma česti i stalni, tada bi bilo poželjno da posjetite svog liječnika.

Natečeni podočnjaci, simptomi

Iako su podočnjaci sami po sebi simptom, simptomi koji se mogu pojaviti uz njih su sljedeći: Labava koža i tamni krugovi. Natečeni podočnjaci su odgovor na umor i stres. Ako se često dovodite u stanje da vam nedostaje kvalitetnog sna, tada na nesvjestan način ubrzavate proces starenja kože. Što nam još govore natečeni podočnjaci? Podočnjake također vežemo uz sljedeća stanja: Anemiju, hipotireozu, usporeni rad metabolizma, loš rad žući i jetre, bolesti bubrega, kronični manjak kisika i nedovoljnom aktivnošću.

Njihov nastanak se također povezuje s pretjeranim uživanjem u kofeinu, nikotinu i alkoholu. Uz natečene podočnjake često se vežu i tamni krugovi oko očiju. Tamni krugovi nastaju kada dolazi do zastoja cirkulacije i drenaže. U navedenom slučaju dolazi do pritiskanja nježnih stijenki kapilara i krvnih žilica, što rezultira pojavom krvi u okolnim tkivima i stvaranjem tamnih krugova. Kako bi izbjegli pojavu natečenih podočnjaka i tamnih krugova potrebno je napraviti određene promjene u životnim navikama.

Natečeni podočnjaci, liječenje

Početno liječenje kreče od doma. Najčešće primjenjivane metode u liječenju navedenog stanja su: Zdrav život – Vodite brigu o svojoj prehrani. Nastojite jesti što više zelenog povrća i svježeg voća. Redovito se bavite određenom fizičkom aktivnošću i probajte smanjiti stres ukoliko ga doživljavate. U borbi protiv stresa vam može pomoći joga ili jednostavna šetnja prirodom. Pijte puno tekućine – Poželjno bi bilo da u danu popijete 1,5 do 2 l vode dnevno. Gubljenje tekućine može dovesti do dehidracije, a upravo ona uzrokuje suhu kožu i pojavu bora oko očiju.

Kvalitetno se odmarajte – Natečeni podočnjaci su primarno znak nedovoljnog sna. Poželjno da je da spavate najmanje 7 sati i to bez buđenja. Smanjite elektroniku – Gledanje u ekran kasno u noći i naprezanje oči također mogu pridonijeti razvoju podočnjaka. Probajte barem sat vremena prije spavanja ne gledati u mobitel ili laptop. Koristite kremu za oči – Ukoliko vodite njegu lica, tada znate da je kvalitetna krema za oči dio te rutine. Vodite brigu o osjetljivoj koži ispod vaših očiju. Ukoliko vam se natečeni podočnjaci ne povuku nakon par dana, onda su oni popratni simptom određenog stanja i preporučuje se posjet liječniku.

Tagovi:

motion free

Anti-ageing eye massager - riješite se podočnjaka

Trostruko djelovanje protiv starenja.

  • brzo daje rezultate
  • kompaktan i lagan
  • jednostavan za korištenje
  • vraća samopouzdanje
  • suvremena tehnologija