Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav

Natečene vrećice ispod očiju – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Natečene vrećice ispod očiju - uzrok, simptomi, liječenje

Natečene vrećice ispod očiju – koji su uzroci?

Oticanje područja ispod oka i pojava podočnjaka često je na prvom mjestu estetski problem, no u nekim slučajevima takvo naticanje može ukazivati i na neke manje ili veće zdravstvene probleme. Natečene vrećice ispod očiju ponekad je i obiteljska crta te može biti genetski uzrokovano, a posebice postane uočljivo kako pojedinac stari. Koža ispod očiju sama je po sebi nešto tanja nego koža na ostalim dijelovima lica, no kako starimo ona postaje još tanja, a osim toga, i ostala tkiva u tijelu slabe te se stanja kao što su natečene vrećice ispod očiju jače vide. Starenje nije jedini uzrok pojava vrećica ispod očiju te se one mogu javiti i kod mlađih ljudi, a najčešći uzroci su prekomjerno konzumiranje soli, nedostatak sna, pušenje i neke druge stvari na koje pojedinac može direktno utjecati i promijeniti ih. No isto tako, one mogu biti rezultat raznih alergija, infekcija oka, blokiranih suznih žlijezda i mnogih drugih sličnih stanja.

Natečene vrećice ispod očiju – koji su simptomi?

Natečene vrećice ispod očiju često se nazivaju i podočnjacima, no za razliku od podočnjaka koje karakteriziraju tamni kolutovi ispod oka, natečene vrećice ne moraju imati nikakvu diskoloraciju. Natečene vrećice ispod očiju izgledaju kao mali, napuhnuti jastučići koji su nastali kao rezultat naticanja tkiva pod tankom kožom. Kako natečene vrećice nastaju iz raznih razloga, one mogu drugačije izgledati od osobe do osobe. Osobe koje puno plaču, nevažno radi li se o emocijama ili alergijama imaju natečene vrećice koje su nastale kao rezultat skupljanja tekućine ispod i oko očiju te one nestaju same od sebe. Ukoliko se radi o raznim očnim infekcijama, osim naticanja tkiva mogu se pojaviti i razne vrste iscjetka iz oka zbog čega je važno pravovremeno liječenje kako se stanje ne bi zakompliciralo. Kada se infekcije liječe, one se obično povuku u roku tjedan dana te s njima odlazi i natečenost. Postoje razni razlozi naticanja područja oko očiju te je važno posjetiti svog liječnika koji će objasniti razloge i kako ih liječiti.

Natečene vrećice ispod očiju – kako se liječe?

Ovisno o tome koji je razlog pojave natečenih vrećica, važno je pobrinuti se i krenuti s rješavanjem uzroka. Ukoliko spavate premalo, natečene vrećice ispod očiju mogu se smanjiti ako promijenite životne navike te krenete spavati više. Također, nezdrave životne navike poput pušenja i konzumiranja prekomjernih količina alkohola mogu ostaviti traga na području ispod očiju. Na takve loše navike možemo osobno utjecati i promijeniti ih. Ukoliko su natečene vrećice ispod očiju rezultat neke bolesti, bilo da se radi o nekoj upali oka, alergijama, ozljedama ili bolestima koje nastaju kao rezultat lošeg rada štitnjače, vrijeme je da posjetite liječnika koji će ustanoviti razlog tog stanja te pomoći odrediti terapiju pomoću koje ćete riješiti uzročnike tog problema. S obzirom na zdravstveni problem koji uzrokuje natečene vrećice, stanje se drugačije tretira te rezultat liječenja nastupa s obzirom na to te se ponekad vrećice ispod očiju povlače u kratkom roku dok je ponekad potrebno nešto više vremena.

Tagovi:

Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav