Može li se spasiti klimavi zub

Ljepota i zdravlje

Može li se spasiti klimavi zub

Može li se spasiti klimavi zub

Mnogi kažu kako su zubi pokazatelji našega zdravlja, jednako kao i naša koža. Razlog k tome je zato što je to nešto što svi vide, i to je ono što pokazujemo prema vanjskome svijetu. Zato većina nas najviše pažnje obraćaju prema koži, pa tako i prema zubima. Svakome od nas je slab na zube jer kada se smijemo ili pričamo s nekime svi nam vide zube, stoga mnogi pate na to i žele imati savršene zube.

No, ponekad nam se zna dogoditi da nam neki zub postane klimav, bilo zbog jednog ili drugog razloga, i ne želimo da nam ispadne te se zato pitamo može li se spasiti klimavi zub. Kako bismo vam mogli dati odgovor na vaše pitanje može li se spasiti klimavi zub, najprije ćemo vam u nastavku ovoga članka vam reći o tome kako spriječiti da dođe do toga, te vam reći što učiniti u slučaju da dođe do toga.

Može li se spasiti klimavi zub i kako

Prije nego što vam kažemo može li se spasiti klimavi zub, prvo ćemo vam reći zbog čega uopće dolazi do ovoga problema. Najčešći razlog zbog čega zub oslabi i počne se klimati može biti uzrokovano ili nekom traumom naneseno zubu ili zbog bolesti zuba ili zubnog mesa. Jedan od čestih bolesti zubnog mesa je gingivitis, te u ovome stanju zubno meso bude natečeno, upaljeno i krvari, te ukoliko se upala proširi možete oslabiti zub i zbog toga se počne klimati. Dodatne stavke koje mogu uzrokovati probleme sa zubnim mesom su pušenje, loša i neredovita oralna higijena, stres, disbalans hormona, te i neadekvatne proteze mogu uzrokovati probleme.

Ujedno, neki ljudi imaju genetsku predispoziciju za loše zubno meso. Upala zubnog mesa se može prepoznati po krvarenju te i po lošem zadahu, te je zato bitno paziti na te znakove kako biste na vrijeme riješili problem i spriječili klimavi zub. U sljedećem dijelu ćemo vam dati odgovor na pitanje može li se spasiti klimavi zub.

Saznajte može li se spasiti klimavi zub

Može li se spasiti klimavi zub ovisi posve o tome u kakvom se trenutnom stanju nalazi sam zub. Zub koji je klimav može biti raskliman, no nije pomaknut i jako krvari, djelomično izbijen znači da se nalazi iznad visine svih drugih zubi, da je pomaknut u stranu i jako krvari, udubljen je u kost što znači da se nalazi ispod razine drugih zubi, te da je u potpunosti izbijen i nalazi se van kosti. No, ne morate očajavati, jer bez obzira u kakvom stanju se nalazi zub na pitanje može li se spasiti klimavi zub mi vam kažemo potvrdno da. Najprije mora upala zubnog mesa proći kako bi se mogla dalje tretirati klimavi zub.

Nakon toga, se zub ili zubi se povezivanju i učvršćuju pod keramičkim mostom. Najčešće su donji zubi skloni upalama. Ujedno se mogu zubi osigurati s žicom kako bi bili čvršći. Ukoliko su zubi zadobili traumu primjerice od udarca, tada morate što prije posjetiti stomatologa kako bi se na vrijeme spasili. Bitno je da pazite na zube te da redovito ih perete, idete na redovne godišnje provjere kod svojeg stomatologa i da se pazite.

Tagovi: