Monkasta – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Monkasta - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Monkasta i za što se koristi?

Monkasta se opisuje kao antagonist leukotrienskih receptora koji će blokirati leukotriene. Leukotrieni će uzrokovati suženje te oticanje dišnih putova u plućima osobe. Također mogu uzrokovati i alergijske reakcije. Kako djeluje navedeni lijek? Kada osoba primjeni Monkasta lijek, ona će primijetiti kako se simptomi astme povlače, te kako nestaju alergijske reakcije koje su moguće u određenoj sezoni. Kada se uzima lijek? Ovaj lijek se propisuje osobama koje imaju astmu. Koristit će se u svrhu sprječavanja simptoma astme tijekom dana i tijekom noći.

Propisuje se za liječenje odraslih i adolescenata starijih od 15 godina koji nemaju dobro kontroliranu astmu. Dobiva se kao dodatna terapija. Lijek će također pomoći i kod sprječavanja sužavanja dišnih putova radi tjelesnog napora. Može se također koristiti i kao lijek za sezonske alergije kod osoba koje pate od astme. Vaš liječnik će propisati navedeni lijek na temelju vaših simptoma i prema težini astme. Pošto se navedeni lijek daje na recept za liječenje astme i sezonskih alergija, važno je obavijestiti liječnika ako ste imali ikakve dodatne zdravstvene tegobe prilikom alergija ili napadaja astme.

Monkasta primjena i mjere opreza

Ovaj lijek propisat će se uz navedena upozorenja i mjere opreza: Ukoliko se simptomi astme pogoršaju i ukoliko disanje bude otežano, tada je potrebno prestati uzimati lijek. Monkasta lijek se uzima oralno i ovaj lijek nije namijenjen za liječenje akutnog oblika astme. Nikada nemojte prekidati s redovitim terapijama inhaliranja. Uvijek uzimajte lijek prema uputi koju ste dobili sa strane liječnika ili ljekarnika. Ukoliko se pokažu bilo kakve nuspojave, dužni ste obavijestiti svog liječnika. Kako se uzima Monkasta?

Lijek će se uzimati prema uputama koje su dobivene od strane liječnika ili ljekarnika. Ukoliko nije određeno drugačije, lijek se uzima jednom dnevno. Uzima se bez obzira da li su se simptomi astme povukli ili ne. Uobičajena doza iznosi 10 mg, poželjno navečer prije spavanja. Djelovanje tableta trebalo bi biti vidljivo nakon prve primjene. Ove tablete se ne smiju kombinirati s drugim lijekovima koji se sastoje od istih djelatnih tvari. Tablete se mogu uzimati uz hranu ili nakon nje. Važno je naglasiti da određene doze ne smijete svojevoljno mijenjati (povećavati ili smanjivati) kako ne bi došlo do komplikacija tijekom liječenja.

Monkasta iskustva i liječenje

Osobe koje primjenjuju Monkasta lijek za smanjenje simptoma astme i sezonskih alergija navode kako je lijek djelotvoran i kako minimalizira navedene simptome. Potrebno je naglasiti kako se iskustva mogu razlikovati, ovisno o težini astme i težini simptoma za vrijeme alergijske reakcije. Korištenje navedenog lijeka može uzrokovati nuspojave. Najčešće zabilježene nuspojave su: Infekcije dišnih putova, proljev, mučnina, povraćanje, osip, vrućica. Navedene nuspojave su često blagog oblika i povlače se redovitom primjenom terapije.

Sve zabilježene nuspojave dostupne su na uputi o lijeku. Tablete se dobivaju na recept. Cijena pakiranja 28 x 10 mg iznosi 6,96€. Kako se čuvaju Monkasta tablete? Sve tablete je potrebno čuvati podalje od djece. Radi zaštite os svjetlosti tablete će se čuvati u svom izvornom pakiranju. Ove tablete se ne smiju upotrijebiti nakon isteka njihovog roka valjanosti koji je naglašen na pakiranju. Preostale tablete nikada nemojte bacati u kućni otpad, već ih odvojite prema uputama ljekarnika kako ne bi zagadili okoliš.


Tagovi: