Molitva za laku noć

Zanimljivosti

Molitva za laku noć

Molitva za laku noć, zahvala pred spavanje

Molitva je naša komunikacija s Bogom. Ona nam pomaže da se riješimo svih strahova, nedoumica, negative i pronađemo potrebiti mir unutar nas. Molitva povezuje nas i Boga na jedan čist i iskren način. Prije nego završimo svoj dan i utonemo u željeni san, najbolje je da si odvojimo par trenutaka i osvrnemo se na dan iza nas. Bitno je uvijek razmisliti si da li smo dali najbolje od sebe, da li smo mogli učiniti nešto bolje. Molitva za laku noć nam govori kako je najbolje na kraju dana sve svoje brige predati u Božje ruke koje će nas blagosloviti i dati snage za novi dan. Molitva za laku noć se treba sastojati od naše zahvalnosti na novom danu. Koju molitvu je najbolje moliti pred spavanje? Danas možemo pronaći pregršt molitva prije spavanja, no vaše osobne molitve koje ne prate određene okvire su najbolje. Imajte na umu da se radi o vašem danu, i da bih zahvala Bogu morala biti prisutna.

Molitva za laku noć, kako moliti pred spavanje

Razne molitve kroz dan nam mogu pomoći da lakše prolazimo kroz dan i njegove zadane zadatke. Molitvu možemo prakticirati u bilo koje doba dana jer Bog uvijek sluša. Molitva za laku noć je nekako najčešća, ovdje na kraju dana imamo priliku mirno sjesti i razmisliti o svojim postupcima taj dan, kao i pomoliti se u miru. Kako moliti pred spavanje? Nakon što ste ukratko analizirali svoj dan, prvi korak je zahvaliti Bogu na danu koji je prošao. U molitvi recite Bogu na čemu ste sve zahvalni taj dan. Nakon toga polako zatražite oprost ako ste imali možda kakav propust toga dana. Na kraju svega zatražite ga mirni san. Molitva za laku noć nam daje potrebito olakšanje prije spavanja i određenu sigurnost kako će nam Bog omogućiti još jedan dan gdje možemo pokazati ono najbolje od sebe. Iako nema pisanog pravila kada je najbolje moliti, poželjno je moliti onda kada vam duša osjeti potrebu. Mnogi često imaju zablude kako se molitve uvijek sastoje od naših potreba. Točno je da ljudi najčešće mole kada im je potrebno nešto, misleći da to tako funkcionira, no u stvarnosti molitve se moraju sastojati od zahvale, kajanja i želje i tek tada su one od značenja.

Molitva za laku noć, ulazak u novi dan

Večernja molitva je molitva u kojoj mi tražimo određeni mir kako bi mogli lakše zaspati. Molitva za laku noć je naša zahvala na dan iza nas i za dan koji dolazi. Kako znati da ste se “dobro pomolili”? Za početak molitve se ne mogu odrediti na dobre i loše, svaka molitva koja dolazi iz srca je dobra bez obzira da li je ona vaša molitva ili molitva koju ste pročitali. Vjera nas uči kako na molitvu ne smijemo gledati kao na obavezu nego potrebu. Zašto? Kada mi molimo svakodnevno naša duša osjeća određeno olakšanje, određeni mir koji nam pomaže da prolazimo kroz sve prepreke. Kako se pripremiti za ulazak u novi dan? Molitva za laku noć je svakako prva stvar, nakon nje bi bilo poželjno mirne savjesti otići spavati. Novi dan znači nove prilike, nove šanse gdje mi možemo biti najbolja verzija sebe. Istina je da neće svaki dan biti bajan, bit će dana kada ćemo više griješiti i biti će dana kada ćemo biti bolji. Važno je na kraju svakoga dana zahvaliti Bogu na pruženim šansama i iznova pokušavati biti što bolja osoba.

Tagovi: