Molitva za djecu

Zanimljivosti

Molitva za djecu

Molitva za djecu i blagoslov roditeljstva

Roditeljima su djeca najvrednije što imaju u životu i briga za djecu nikad ne prestaje. Svakom roditelju dijete je dar Božji i prirodno je da roditelji svojoj djeci žele blagoslovljenu budućnost. Molitva za djecu je upravo vrsta molitvi koje roditelji mole za dobrobit svoje djece.

Djeca će kročiti kroz svoj život odrastanjem, roditelji će im biti potpora i kasnije kada djeca postanu samostalna. Roditeljska briga neće nestati niti kad se dijete osamostali i postane odrasla osoba. Djeca trebaju osjetiti roditeljsku ljubav kroz molitve koje će biti blagoslov za djecu kroz njihovo odrastanje, kao što je samo roditeljstvo majkama i očevima blagoslov imati dijete.

Molitva za djecu koju roditelji mole trebaju biti svakodnevne i konkretne, kada vi kao roditelj molite za dijete onda molite konkretno određenu stvar koju molite. Dijete treba biti svjesno odgajano u duhu vjere i spoznaji Boga i Duha Svetoga. Svaki roditelj treba moliti za predbračnu čistoću djece, te da dječje misli budu čiste, da djeca mudro postupaju u životu naročito kad se nađu u iskušenju da se sjete Božjih riječi.

Molitva za djecu koju majke i očevi mole za svoje dijete

Majke i očevi kada mole za svoje dijete mogu moliti konkretno za djetetovo obrazovanje. Molitva za djecu i njihovo obrazovanje uključuje molbu da dijete ima pravu ljubav prema učenju i da dijete shvati da učenjem se razvija, sakuplja znanje koje će mu donijeti dobrobit u životu, te da se cijeli život uči.

Molitva za djecu može biti u obliku molitve za prijateljstvo koje će dijete steći tokom života, da se okruži pravim istinskim i iskrenim prijateljima koji će mu dati podršku prijateljstva. Kada se rodi novorođenče svaka će se majka moliti za svoju novorođenu bebu da bude zdrava, da dobro napreduje i tražiti kroz svoju molitvu da Bog blagoslovi njeno dijete.

Molitve za tinejdžere je korisna molitva koja može pomoći djeci da prebrode taj period prelaska iz dječje u odraslu dob, kada im se dešavaju velike promjene na i u tijelu. Molitva za odraslu djecu roditelji mole da njihova djeca i kad odrastu budu svjesni da su roditelji uvijek tu za njih, molitvom će im pomoći da budu blagoslovljen i u odrasloj dobi.

Molitva za djecu za opće dobro djece

Molitva za djecu može biti i u obliku za opće dobro djece, ne samo vaše djece ili djece u vašoj bližoj obitelji, nego djece širom svijeta. Svako dijete na svijetu je blagoslov, međutim nemaju sva djeca ono što im je potrebno za normalan život. Nažalost još uvijek ima djece u siromašnim dijelovima svijeta koja su gladna, koja se ne mogu školovati, koja se skrivaju u podrumima jer žive u ratnim zonama i sretni su da su živi. Treba uvijek moliti i za takvu djecu, treba moliti za svu djecu na svijetu. Ponekad su i djeca koja žive u izobilju tužna možda jer su im roditelji odsutni ili roditelji nisu dovoljno uključeni u djetetov život, pa ta djeca duševno pate. Treba moliti i za takvu djecu.

Molitva za zaštitu djece usmjerena je na zaštitu sve djece svijeta, jer sva djeca svijeta su Božji dar i blagoslov, djecu treba čuvati i moliti za njih gdje god se djeca nalazila. Molitva za djecu širom svijeta je upravo takva molitva koja će proširiti molitvu za zaštitu djece jer uključuje svako pojedino dijete širom svijeta. Postoje ne samo djeca koja su gladna ili u ratnim zonama, postoje i djeca koje su roditelji napustili. Za takvu djecu treba moliti da budu smještena u dobre obitelji koje će im pružiti svu potrebnu brigu i ljubav.

Molitva za budućnost djece je usmjerena da djeca u svojoj budućnosti budu blagoslovljena i da imaju dobar život pun ljubavi i vjere u Boga, što će ih osnažiti jer se mogu uvijek osloniti na Božju pomoć.

Tagovi: