Molitva sv Anti

Zanimljivosti

Molitva sv Anti

Molitva Sv Anti i tko je bio Antun Padovanski

Sveti Antun Padovanski je rođen u Lisabonu pod imenom Fernando i već od rane mladosti je znao svoj životni put, put Božje riječi pa se već sa 15-tak godina uputio na školovanje u samostan. Mladić je bio skroman, puno je učio i molio, te je vrlo rano pronašao svoju svrhu. Nakon desetak godina učenja se zaredio i iz poštovanja prema svom uzoru Sv. Antuna Pustinjaka odlučio je uzeti ime Antun kao redovnik i dalje širiti Božju riječ. Iako je otišao u Afriku širiti Božju riječ zbog bolesti se trebao vratiti u Španjolsku koja je i bila njegova redovnička baza, ali je brod vjetrovima otplovio do Sicilije, Italije gdje je Antun i ostao do ozdravljenja.

S obzirom da je Sveti Antun radio čudotvorna djela, poput oživljavanja mrtvih kao u slučaju kad je oživio ubijenog mrtvaca da posvjedoči kako Antunov otac nema veze za njegovim umorstvom, do oživljavanja djeteta majke koja mu je dotrčala u pomoć, pa do dozivanja riba da svjedoče Božjoj riječi kako bi nevjernici uvidjeli da su i ribe Božja stvorenja koja uživaju u blagodatima koje im je Bog dao. Na taj način je nevjernike uvjerio da su i oni poput riba i uživaju blagodatima od Boga.

Molitva Sv Anti je molitva za zaštitu djece jer Sveti Antun je zaštitnik djece, kao što je molitva Sv Anti molitva za zaštitu putnika, ribara, bolesnih i nemoćnih. Sveti je Ante pomagao bolesnima, nemoćnima i djeci, činio čuda na svojim putevima. Umro je vrlo mlad oko 35-te godine u Padovi gdje i danas postoje njegovi ostaci, pa je po gradu Padovi i dobio ime Sveti Antun Padovanski.

Molitva Sv Anti kome je namijenjena

Molitva Sv Anti namijenjena je vjernicima i svim ljudima koji žele moliti za pomoć bolesnima ili su sami bolesni. Sveti Ante je činio čuda za života i poznat je po tome da je pomagao bolesnima i nemoćnim ljudima. Mogao je i oživljavati mrtve, a naročito je volio djecu.

Sveti Ante je najveći zaštitnik djece, svi koji mole za djecu molitvom obratit će mu se za pomoć. Molitva Sv Anti za djecu uvijek je uslišana jer djeca su pod zaštitom ovog sveca. Vrlo često naići ćemo na slike Svetog Ante sa malim djetetom, u spomen događaja kad je jedne noći molio i u rukama mu se našlo malo dijete koje mu je reklo da je mali Isus.

Ovaj je svetac osim što je zaštitnik bolesnih, nemoćnih, zaštitnik je i siromašnih, jer je i sam živio pokorničkim siromašnim životom redovnika iako je potjecao iz bogate obitelji. Također je zaštitnik ribara i putnika jer je i sam puno putovao, a povratak brodom u Španjolsku odveo ga je bolesnog u Italiju gdje je i ostao do svoje smrti.

Molitva Sv Anti i u kojim zemljama vole ovog sveca

Sveti Ante je svetac kojeg vole u cijelom svijetu. U našoj zemlji je naročito štovan i brojne crkve i kapelice nose upravo ime Svetog Antuna Padovanskog u čast i štovanje prema ovom velikom svecu. Hrvatski se narod vrlo često obraća ovom svecu, molitva Sv Anti za svakog hrvatskog vjernika je molitva koja je redovna i učestala molitva.

Za života koji je posvetio vjeri i širenju Božje riječi živio je skromnim redovničkim životom. Otišao je u Afriku kako bi Maurima govorio o Božjoj riječi, gdje se razbolio pa se morao vratiti u Španjolsku. Bog ga je vjetrovima umjesto u Španjolsku odveo u Italiju, točnije Siciliju, gdje je ostao do ozdravljenja. S obzirom da je hereticima pomoću riba pokazao da su i ribe Božja stvorenja vole ga i ribari i putnici.

Molitva Sv Anti osim u našim krajevima često se moli i u našim susjednim zemljama, pa tako i u Italiji gdje je i sahranjen, u Portugalu u kojem je rođen, Španjolskoj gdje je stupio u redovništvo, ali i u drugim zemljama cijelog svijeta gdje su katolici.

Tagovi: