Mokrenje svakih sat vremena – uzrok i liječenje

Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.
  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara
Mokrenje svakih sat vremena - uzrok i liječenje

Različiti uzroci mogu biti razlog za mokrenje svakih sat vremena

Velika gnjavaža je ako morate svaki čas trčati na toalet, čim popijete nešto, bilo kavu, čaj, sok ili samo pojedete juhu. Davati neku odokativnu dijagnozu nije baš mudro, jer različiti uzroci mogu biti razlog za mokrenje svakih sat vremena, možda je rana trudnoća, prekomjerna težina, prehrana i napitci koji imaju diuretička svojstva ili samo premalen mjehur koji se brzo puni, pa se mora redovito i prazniti. Ipak, obično je u pitanju neka upala u urinarnom sustavu.

Neinfektivne upale zbog sjedenja na hladnom i hodanja bosim nogama po hladnom podu zarade svi. Učestalije je mokrenje svakih sat vremena zbog bakterijskih upala urinarnog sustava, a tada se preporučuje uvin ili urološki čaj tjedan dana, a ako se situacija ne smiri ipak otiđite liječniku koji će vas poslati u mikrobiološki laboratorij na pretragu urina, a ponekada će biti potrebno napraviti i urinokulturu radi izoliranja patogena za ciljano antibiotsko liječenje. Izliječeni ste kada su vam tri urinokulture sterilne zaredom.

Upala mjehura, trudnoća, spolne infekcije i mokrenje svakih sat vremena

Urinarne infekcije koje se ne izliječe do kraja se vraćaju, zato antibiotik koji dobijete treba popiti do kraja, a ne prekinuti čim vam je bolje. Upale koje se vraćaju slabe stijenke uretre i mjehura pa upadate u jedno kronično stanje slabog i osjetljivog mjehura, kojem pogoduju i neka druga fiziološka stanja. Upala mjehura, trudnoća, spolne infekcije i mokrenje svakih sat vremena se isprepliću i kompliciraju vam i otežavaju vaše svakodnevni život i funkcioniranje.

Trudnice zbog svog fiziološkog i hormonalnog stanja mokrenje svakih sat vremena shvaćaju normalnom pojavom, no u pozadini može biti neliječena bakterijska upala koja nije dobra ni za majku ni za dijete. Spolne infekcije i bolni seksualni odnosi također mogu biti uzroci trčkaranja u toalet, a liječiti se moraju oba partnera i to do izlječenja, uz to je potrebno odgovorno spolno ponašanje, a ne da se jedan partner liječi, a drugi hoda okolo kao rasadnik patogena koji napadaju urogenitalni sustav.

Mokrenje svakih sat vremena i unos tekućina

Obično vrijedi pravilo da koliko piješ toliko i mokriš, no nije to uvijek tako. Mokrenje svakih sat vremena i unos tekućina nisu uvijek u srazmjeru zbog raznih drugih bolesti, nedostatka normalnog znojenja, stanja kada tijelo zadržava tekućine kod oticanja ili edema, kod menstrualnih tegoba, srčanih, plućnih i bubrežnih bolesti i kod uzimanja nekih lijekova, bili to diuretici, betablokatori ili neki drugi lijekovi koji imaju i diuretičko djelovanje. Naravno, prehrana ima također veliku ulogu.

Da bude jasnije, urinirati šest do sedam puta dnevno je normalno, a mokrenje svakih sat vremena nije normalno i uvijek je u pozadini ili neka urogenitalna infekcija ili neka kronična bolest ili upozorenje na neki abnormalni proces u zoni zdjelice ili urogenitalnom traktu možda čak tumorskog ili zloćudnog karaktera. Uriniranje je životno važno jer odnosi toksine i druge otpadne tvari iz tijela, ali pretjerano aktivan mjehur koji se ni ne napuni do kraja, a veće se mora prazniti je tegoba.


Tagovi:

Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.
  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara