Mjeseci na engleskom jeziku – kako se pišu i izgovaraju

Zanimljivosti

Mjeseci na engleskom jeziku -  kako se pišu i izgovaraju

Mjeseci na engleskom za početnike

Mjeseci na engleskom su vrlo jednostavni i važni za svakoga tko želi naučiti ovaj jezik. Predanost pravilnom pisanju i izgovoru na engleskom ključna je za postizanje jasne komunikacije. U engleskom se mjeseci uvijek pišu velikim slovima, za razliku od hrvatskog, gdje se mjesec piše samo ako se nalazi na početku rečenice ili naziva ulice. U nekim prilikama, poput novinarskih članaka, mjeseci se skraćuju na prva tri slova, nakon čega se stavlja točka. Važan su dio razgovora, počevši od osobnog života, zakazivanja poslovnih sastanaka, izrade važnih planova za budućnost, ali i mnogih drugih prilika koje podrazumijevaju veću točnost informacija. Treba napomenuti da Sjedinjene Države koriste format mjeseca, dana, godine. U kalendarima ili tablicama inicijali mjeseci pojavljuju se zajedno, tvoreći skraćeni slijed svih mjeseci. Osim toga, mjeseci na engleskom jeziku, s izuzetkom svibnja i lipnja, mogu se pisati u skraćenom obliku. Skraćeni oblik je: Jan, Feb, Mar, Apr, Jul, Aug, Sept, Oct, Nov, Dec.

Kako se pišu mjeseci na engleskom

Kako naučiti mjesece na engleskom? Znati pisati mjesece na engleskom je lak zadatak. Prilikom učenja važno je vidjeti kako je mjesec napisan na engleskom, njegovu kraticu i izgovor, što ćete na kraju pročitati naglas. Mjeseci su osnovni dio poznavanja ovog jezika, baš kao i abecede i brojevi. Mjeseci su osnovna aktivnost koja će vam pomoći u boljem razgovoru, susretu i osnovnim informacijama za posebne praznike i proslave. Mjeseci na engleskom jeziku pišu se na sljedeći način: siječanj – January, veljača – February, ožujak – March, travanj – April, svibanj – May, lipanj – June, srpanj – July, kolovoz – August, rujan – September, listopad – October, studeni – November, prosinac – December. Nekoliko savjeta bit će vrlo korisni pri učenju mjeseci na engleskom. Na komad papira napišite dvanaest mjeseci u godini i nekoliko važnih datuma za svaki. Može biti npr. rođendan, važan događaj koji čekate i slično. Također možete nacrtati određeni simbol praznika za svaki mjesec i pored njega staviti naziv mjeseca na engleskom. Na primjer, možete predstaviti lipanj simbol početak ljetnog solsticija ili prosinac kroz simbol Božića.

Kako se izgovaraju mjeseci na engleskom

Poznavanje mjeseci u godini na engleskom je važan korak u ovladavanju ovim jezikom. Ono što se vidi je da mjeseci na engleskom kako se izgovaraju nisu tako jednostavni kako se na prvi pogled čine. Ako ih dublje analiziramo, shvatit ćemo da su važne tehnike usvajanja pravilnog izgovora, kako bi se kasnije izbjegle zabune u dodiru s engleskim jezikom. Dakle, posvetite se pravilnom izgovoru riječi kako biste postigli tečan izgovor jezika i jasnu komunikaciju. Mjeseci na engleskom jeziku se izgovaraju na sljedeći način: Jan·​u·​ary | siječanj, Feb·​ru·​ary | veljača, ˈmärch | ožujak, ˈā-prəl | travanj, ˈmā – svibanj, ˈjün | Lipanj, Ju·​ly | srpanj, Au·​gust | kolovoz, Sep·​tem·​ber | rujan, Oc·​to·​ber | listopad, No·​vem·​ber |studeni, De·​cem·​ber | prosinac. Ako namjeravate naučiti izgovarati mjesece na engleskom onda je važno koristiti dostupne audio i video formate kao i aplikacije koje će doprinijeti ugodnijem iskustvu. Također, postavite postavke na svom mobitelu ili računalu na engleski i kada provjerite svoj raspored vidjet ćete nazive na engleskom što će vam pomoći tijekom vježbe. Drugi način da olakšate učenje engleskog je vježbanje asocijacija, pisati na hrvatskom uz engleski prijevod.

Tagovi: