Mirobact – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Mirobact - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Mirobact i za što se koristi?

Mirobact se sastoji od djelatne tvari mupirocin, što navedeni lijek svrstava u skupinu lijekova koji su poznatiji kao antibiotici. Mirobact dolazi u obliku masti i primjenjuje se kod liječenja: Kožnih infekcija – Infekcija koje nastaju u korijenu dlaka i koje uzrokuju gnojne prištiće. Zaraznih infekcija kože koje uzrokuju pojavu mjehura i ljuskica na površini. Gnojnih čireva koji se uzastopno pojavljuju. Mast se također može koristiti i kod liječenja bakterijskih infekcija kože koje su uzorkovane stafilokokima, streptokokima i E. Coli. Mast je namijenjena za vanjsku primjenu.

Što je potrebno znati prije upotrebe masti? Ovaj lijek ne smiju koristiti osobe koje su potencijalno alergične na sastav masti ili na antibiotike. Mast se ne smije koristiti na očima, nosu ili na intravenskim kateterima. Osim djelatne tvari mupirocin, mast sadrži i glikol koji može biti opasan ukoliko ga primjenjuje osoba koja pati od problema s bubrezima, ili osoba koja ima oštećenu kožu i otvorene rane. Navedena mast će se primjenjivati dulje vremena, što može uzrokovati određene nuspojave ili pojavu gljivične infekcije. Njeno djelovanje dokazano smiruje i uklanja infekcije.

Mirobact primjena i mjere opreza

Mast će se koristiti prema uputama liječnika, ili prema uputama ljekarnika prilikom podizanja lijeka. Mirobact mast se ne smije primjenjivati s drugim kremama ili mastima na istom oboljelom području. Miješanje masti s drugim mastima ili kremama može umanjiti njenu učinkovitost. Mast će se utrljati na oboljelo područje 3 puta dnevno, u trajanju od 10 dana. Mirobact ćete primjenjivati na sljedeći način: Operite te detaljno osušite ruke prije primjene. Vrškom prstiju nanesite mast na oboljelo područje kože. Nježno utrljajte mast kružnim pokretima dok se ne upije.

Nakon primjene, oboljelo područje možete po želji zaštititi s flasterom. Ruke operite od masti. U slučaju da ste na oboljelo područje nanijeli previše masti potrebno je kontaktirati liječnika ili ljekarnika za savjet. Ako ste zaboravili nanijeti mast, tada je potrebno nastaviti s redovitom terapijom dan nakon. Važno je naglasiti da je prepisanu terapiju važno privesti kraju, te kako se ne preporučuje svojevoljno ukidanje liječenja radi moguće pojave nove infekcije ili radi nastanka moguće gljivične infekcije.

Mirobact iskustva i liječenje

Mnogobrojna iskustva navode kako je Mirobact djelotvorna krema za liječenje kožnih infekcija. Da li korištenje Mirobact masti uzrokuje nuspojave? Nuspojave su moguće, no one se ne manifestiraju kod svake osobe. Tijekom korištenja ove masti mogu se javiti sljedeće nuspojave: Česte: Osjećaj žarenja na mjestu nanošenja. Manje česte: Crvenilo, svrbež, bockanje, suha koža, osip oko mjesta primjene. Vrlo rijetke: Otekline na licu, poteškoće s disanjem. Ako se nuspojave ne povuku nakon par primjeni, potrebno je obavijestiti liječnika.

Mast se dobiva na liječnički recept, podiže se u ljekarni. Cijena za pakiranje masti od 15 g u aluminijskoj tubi – u kutiji iznosi 4,04€. Mast je izgledom bijele boje, djelomično prozirna kada se nanese. Kako čuvati mast nakon otvaranja i primjene? Nakon otvaranja, mast je potrebno spremiti natrag u originalno pakiranje. Lijek je potrebno držati dalje od pogleda te dohvata djece, na temperaturi do 25 stupnjeva. Nakon isteka roka mast je potrebno baciti sukladno uputama ljekarnika ili liječnika.

Tagovi: