Ministar Mario Banožić Sudjelovao u Teškoj Prometnoj Nesreći – Vozač Kombija Smrtno Stradao

Ministar Mario Banožić Sudjelovao u Teškoj Prometnoj Nesreći - Vozač Kombija Smrtno Stradao

U ranim jutarnjim satima subote, 11. studenoga 2023. godine, na državnoj cesti DC-55 izlaz iz Vinkovaca prema Županji postala je poprištem teške prometne nesreće u kojoj je ministar obrane, Mario Banožić, sudjelovao. Nesreća se dogodila oko 6:15 sati, a vozač kombija je, nažalost, smrtno stradao.

Prema informacijama iz policije, ministar Banožić upravljao je svojim osobnim vozilom, Jeepom, dok se kretao prema mjestu lova. U gustoj magli, sudario se s kombijem na cesti, a vozač kombija izgubio je život u ovoj tragičnoj nesreći.

Liječnici Opće županijske bolnice Vinkovci brzo su reagirali i pružili prvu pomoć ministru Banožiću, koji je zadobio teške ozljede glave i tijela. Nakon pružene pomoći, ministar će biti prebačen u Klinički bolnički centar Osijek radi daljnjeg liječenja i nadzora neurokirurga.

Vladin glasnogovornik, Marko Milić, potvrdio je da ministar ima ozbiljne tjelesne ozljede, no nije životno ugrožen. Ravnatelj Opće bolnice Vinkovci, dr. sc. Krunoslav Špočić, dodao je da su ozljede ministra prvenstveno kontuzijske i da je svjestan te nije gubio svijest.

Očevid je trenutno u tijeku pod nadzorom zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Državna cesta DC-55 (Vinkovci-Županja) privremeno je zatvorena za promet od 8:15 sati.

Iz MORHA kažu kako izražavaju sućut obitelji vozača kombija koji je tragično preminuo u ovoj nesreći. Ministar Banožić, kao dužnosnik, trenutno je pod liječničkom skrbi, a javnost će biti obaviještena o daljnjem tijeku njegovog oporavka.


Tagovi: